Știri

Explorați schimbul de date – O serie de webinare gratuită

Postat pe:

Aceastăserie de webinare evidențiază rolul important al schimbului de date, în special în sectorul agroalimentar. Prezentăm o serie de seminare digitale, împărțite în patru sesiuni, cu scopul de a clarifica și aprofunda cunoștințele dumneavoastră atât cu privire la aspectele juridice, cât și la cele de securitate, precum și cu privire la oportunitățile de afaceri oferite de schimbul de date.

Seria de seminarii este organizată de Agrifood Data Workshop (ADW), o colaborare între RISE, SBA, senzative și Hopsworks, cu sprijinul Vinnova și al Fondului european pentru dezvoltare rurală. Pentru a înțelege cât mai bine, vă recomandăm să participați la toate sesiunile.

Faceți clic pe butoanele din secțiunile de mai jos pentru a vă înregistra pentru sesiunile specifice.

Sesiunea 1

Înțelegeți-vă datele *, 7 septembrie 2023, 11.30-13.00.
Toate datele sunt disponibile, dar cum știți care parte din acestea este cea mai valoroasă pentru alții? Această sesiune analizează importanța înțelegerii datelor dumneavoastră și a celor mai bune modalități de a le partaja. Specialiștii IT, inclusiv cei din cadrul Consiliului pentru agricultură, își împărtășesc opiniile și răspund la întrebări.

Sesiunea 2

Schimbul de date și legislația *, 11 septembrie 2023, 11.30-13.00
Prin introducerea noului Regulament privind guvernanța datelor la 24 septembrie 2023, cum va afecta acest lucru schimbul de date? Kristina Andersson, avocată cu experiență și cercetătoare la RISE, ne ghidează prin labyrint juridic cu privire la schimbul de date.

Sesiunea 3

Partajați datele în condiții de siguranță *, 21 septembrie, 11.30-13.00
Cum puteți fi sigur că partajați datele corecte? Și care sunt riscurile și oportunitățile pe care le prezintă IA? Mikhail Popov, cercetător principal la RISE, subliniază aceste aspecte și multe altele.

Sesiunea 4

* Schimbul de date ca model de afaceri *, 28 septembrie, între orele 11.30 și 13.00.
Dincolo de tehnologie și legislație, cum se poate traduce schimbul de date în argumente economice? Această sesiune examinează potențialele modele de afaceri legate de schimbul de date și modalitățile de valorificare a acestor oportunități.

Atelierul privind datele agroalimentare (ADW) urmărește să faciliteze și să asigure utilizarea și schimbul de date, cu accent pe stimularea inovării în cadrul lanțului de aprovizionare agricol și alimentar. ADW este destinată tuturor părților interesate, de la autoritățile publice la fermieri și la cei care nu au luptat încă pentru a-și partaja datele.

Figură: Competențe digitale Suedia ©

Distribuie
Informații Articol
Categorie

Cele mai noi știri

14 mai 2024

Se lanseaza primul model dedicat limbii romane pentru inteligenta artificiala de tip ChatGPT