Știri

Femeile în sectorul IT: Inspirație și provocări

Postat pe:

La DSJC Danemarca, încercăm să evidențiem experiențele și gândurile femeilor în domeniul IT, în speranța de a facilita discuțiile cu privire la modul de a asigura și, în același timp, de a consolida formarea femeilor și locurile de muncă în sectorul IT. În cadrul acestui interviu, ne vom concentra asupra perspectivei lui Lotte Damgaard asupra industriei IT și vom reflecta asupra inspirației, provocărilor și viitorului femeilor în domeniul IT. Damgaard, care tocmai și-a încheiat diploma de licență în dezvoltarea de software de la Universitatea IT din Copenhaga și lucrează în prezent la Commentor în domeniul dezvoltării de software, își împarte călătoria interesantă în industria IT.

Inspirație și inițiative pentru femei în domeniul IT

Deși Lotte lucrează la dezvoltarea de software, istoria sa confirmă faptul că industria IT este diversă și oferă numeroase parcursuri profesionale diferite. Părinții săi, ambii lucrând în IT, au reprezentat o sursă importantă de inspirație pentru ea. Ei lucrează la KMD și i-au arătat că industria IT nu se referă doar la codificarea în nucleu dur. Mama sa este un arhitect de software, iar tatăl ei este manager de proiect, ceea ce a demonstrat că există diferite modalități de a merge în IT.

Lotte a comentat: „ceea ce mi-a făcut este să deschid ochii că tehnologia informației este o mulțime de lucruri, iar educația poate ajunge în multe roluri diferite. Și a fost cu adevărat ceva foarte important pentru mine când am trebuit să aleg educația

.” Sel subliniază importanța expunerii timpurii a tinerelor femei la TI și vede că nu este vorba doar de programare. Inițiative precum taberele de cod pentru elevii din învățământul secundar joacă un rol esențial în atragerea unui număr mai mare de femei în sectorul IT.

„Acest lucru a funcționat, poți spune. Pentru aceasta, am făcut cel puțin ceea ce am făcut, ceea ce trebuie să facem aici. De asemenea, pentru că am văzut câteva femei pe care le pot oglindi”, spune Lotte despre experiența sa în taberele de cod. Ea consideră că este important să existe modele feminine în IT pentru a motiva și a inspira femeile tinere.

În ceea ce privește facilitarea accesului femeilor la tehnologia informației, spune Lotte, „cred că multe femei trebuie să vadă oamenii într-o sarcină”. Acesta consideră că este important să se pună accentul și pe subiecte IT mai puțin constrângătoare și să se evidențieze aspectul social al sectorului tehnologic pentru a atrage mai multe femei. Însă provocarea reprezentată de creșterea reprezentării femeilor în sectorul IT nu se oprește prin integrarea lor în instituțiile de învățământ. Lotte subliniază că trebuie depuse mai multe eforturi pentru a sprijini femeile în parcursul lor educațional și profesional.

 

Pe tot parcursul educației, am avut 16 % femei care profesează. Cu toate acestea, a fost vorba de lucrări de proiect, de modelare și de proiectare a afacerilor și doar unul a fost unul din punct de vedere tehnic. Prin urmare, este important ca și modelele de urmat să fie sprijinite de formare. Dar este, de asemenea, important să demonstrăm pe parcurs că femeile pot în continuare să facă ceva. Pentru ceea ce vedeți întreaga zi ca femeie, un auditoriu umplut de bărbați și profesori bărbați. În acest caz, este posibil să fiți mai puțin motivat să îl mențineți în mișcare, deoarece se poate simți rapid că nu sunteți membru.”

Aici, experiența proprie a Lotte va fi divizată încă de la începutul universității, cu accent pe menținerea femeilor în educația și locurile de muncă din domeniul IT.
Lotte identifică, de asemenea, instituțiile de învățământ ca fiind un actor important în motivarea și sprijinirea femeilor în domeniul IT. În acest context, ea menționează că școlile trebuie să joace un rol esențial în introducerea timpurie a TI în rândul copiilor și în demonstrarea modului în care tehnologia afectează lumea din jurul lor.
Problema
rotunjirii cui îi revine responsabilitatea de a promova femeile în sectorul IT este complexă. Lotte subliniază că instituțiile de învățământ, întreprinderile și mass-media au un rol de jucat. Ea consideră că școlile ar trebui să se concentreze pe diseminarea cunoștințelor despre IT în școlile primare și gimnaziale și pe aducerea elevilor în numeroasele aspecte ale tehnologiei.

În special, faptul că trebuie să existe și cadre didactice de sex feminin pentru a motiva oamenii să rămână în studiu este unul dintre lucrurile importante și pentru a se întoarce la copii, deoarece IT nu este un sector precum mulți ar putea vedea direct (…) deoarece nu este un profesor de școală sau cei care lucrează în brutărie [așa cum poți vedea fizic], așa că, pentru a obține toate locurile de muncă care stau în urmă, cred că este cel mai important pentru mine.

Distribuie
Informații Articol
Categorie

Cele mai noi știri

14 mai 2024

Se lanseaza primul model dedicat limbii romane pentru inteligenta artificiala de tip ChatGPT