Știri

GESE la Festivalul Științei și Tehnologiei 2023

Postat pe:

La 20 10. 2023 de elevi PSE au participat la un tur al Festivalului Științei și Tehnologiei. La întoarcere, ne-am transmis experiențele și impresiile imediate ale festivalului:

„Amajuns la Košice la ora 08.00, am participat la Universitatea Pavel Jozef Šafárik, unde înregistrarea participanților și a proiectelor acestora a avut loc până la ora 9. Apoi am găsit standul nostru, unde am așteptat deja o cutie mare pregătită pentru afiș. La ora 9, concursul a fost deschis la unu, informându-ne cu privire la informațiile necesare. Am făcut ultimele modificări și laptopuri.

Am fost opriți de persoanele interesate de proiectul nostru „E-waste”. Încă de la început, eram încă nervos, dar cu atât mai mulți oameni veneau, cu atât mai bine și am vorbit.

Până la ora 2, Comisia a ocolit standurile și s-a oprit și cu noi. Membrii comisiei salută proiectul și afirmă că ar trebui, cu siguranță, să continuăm. Curtea a concurat în categoria științelor mediului, dar Comisia a declarat că ar fi trebuit să fie clasificată drept IT și că nu a procedat din cauza unei clasificări eronate. Totul este rău, ceva bun. Iar orice experiență, chiar mai puțin pozitivă, ne arată cum să fim mai buni. Am dobândit multă experiență, plăcere și laudă. Am analizat și alte proiecte ale elevilor și un proiect al școlii noastre – Mark Celovský din clasa III. SB, mutat la runda națională de la Bratislava.”

Marko Čelovský a participat la festival cu proiectul „Yazda”. De asemenea, și-a împărtășit experiențele: „Sunt foarte mulțumit că am reușit să mergem la runda națională cu proiectul nostru – «Yazda» și că pot reprezenta școala noastră împreună cu echipa la acest eveniment. Atmosfera concursului a fost suprapusă, iar comisia de evaluare a experților a fost foarte prietenoasă și mi-a arătat un mare interes personal pentru proiectul nostru. Întrucât colaborăm cu colegii noștri la acest proiect de aproape un an, acest lucru a însemnat multe lucruri pentru întreaga noastră echipă.

„Yazda” este o aplicație multiplatformă menită să simplifice condusul și conducerea autovehiculelor, capabilă să automatizeze majoritatea proceselor din școlile de șoferi și să economisească timp și bani.

În general, așteptăm cu interes runda de evaluare și îmbunătățirea mai multor părți ale proiectului, de la dezvoltarea și funcționalitatea aplicației, până la prezentarea efectivă a juriului și imaginea grafică a chioșcului.”

Soňa Hurajová, Lucia Rychlíková, Aneta Kuchárá, elevul III. Sa și Marko Celovský, III. SB

Distribuie
Informații Articol
Categorie

Cele mai noi știri

14 mai 2024

Se lanseaza primul model dedicat limbii romane pentru inteligenta artificiala de tip ChatGPT