Știri

Îmbunătățiți-vă competențele digitale zi cu zi!

Postat pe:

Îmbunătățirea competențelor digitale poate fi benefică pentru toate domeniile vieții noastre, inclusiv pentru muncă, educație și personal. Conform previziunilor Forumului Economic Mondial, competențele digitale vor crește cel mai rapid din toate competențele în anii următori.

Există câteva sfaturi ușor de aplicat pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți ușor și rapid în acest domeniu!

1) descoperiți nivelul competențelor dumneavoastră

Pentru a începe să îmbunătățim ceva, este întotdeauna cel mai bun pas pentru a afla cum sunteți și care sunt punctele forte și punctele slabe.

Vă puteți testa competențele utilizând testul european de competențe digitale, după care veți obține un certificat cu rezultatele obținute. În plus,dacă utilizați Europass și sunteți conectat cu profilul dumneavoastră Europass, acreditarea va fi salvată automat în portofoliul dumneavoastră Europass.

De asemenea, puteți testa cel mai mare și gratuit test online de aptitudini IT. Dacă sunteți profesor, sunteți instrumentul ideal Teacher21 sau instrumentul SELFIE.

2) vă rugăm să utilizați o gamă largă de cursuri

Pe site-ul nostru veți găsi o serie de cursuri axate pe diferite părți ale lumii digitale.

Aici puteți alege cursuri de la partenerii noștri, cum ar fi Czechitas, Microsoft sau ECDL CZ.

Dacă utilizați și limba engleză, platforme precum Coursera, Udacitate și edX oferă cursuri pe o gamă largă de subiecte, de la competențe informatice de bază la limbi de programare mai avansate.

Pentru profesori, există cursuri de la European Schoolnet Academy, MFF UK, Vicleka și TIB.

(3) exercițiu, exercițiu, exercițiu

Cu cât utilizați mai des instrumente digitale, cu atât veți învăța mai ușor să lucrați cu acestea. Găsiți timp pentru a pune în practică diferite aplicații software, platforme de comunicare socială, editare foto sau video și alte instrumente digitale.

Am scris aplicații interesante (nu numai) pentru dumneavoastră în mai multe articole, de exemplu Cele mai bune 5 aplicații pentru a vă specializa predarea în noul an școlar sau sfaturi pentru instrumentele IA utilizate în procesul de predare.
Serviciul de asistență pentru cadrele didactice oferă, de asemenea, sfaturi
interesante și actualizate.

4) implicarea comunităților online

Implicarea în comunități sau forumuri online poate fi o modalitate excelentă de a învăța de la alții și de a obține feedback cu privire la competențele lor digitale. Implică-te în discuții și nu ezitați să întrebați sau să consultați.

Puteți începe cu grupul DigiKoalice Facebook pentru școli sau cu grupuri precum profesorii. cz, care împărtășesc între ei bunele practici ale educatorilor.

5) participă la seminare și sesiuni de formare

Multe organizații oferă ateliere și cursuri de formare privind competențele digitale. Datorită calendarului nostru de evenimente, pe care îl publicăm pe platformele de comunicare socială, nu veți scăpa de niciun eveniment interesant din lume.

6) ca voluntar

Voluntariatul în cadrul unui proiect sau al unei organizații care se ocupă de tehnologiile digitale poate fi o modalitate excelentă de a dobândi experiență practică și de a-și dezvolta competențele digitale.

De exemplu, Czechia.Digital oferă un număr mare de oportunități de voluntariat.

Nu uitați că îmbunătățirea competențelor digitale necesită timp și practică, deci sunteți răbdător și susținut în eforturile de învățare și dezvoltare.

Distribuie
Informații Articol
Categorie

Cele mai noi știri

14 mai 2024

Se lanseaza primul model dedicat limbii romane pentru inteligenta artificiala de tip ChatGPT