Știri

Incluziunea digitală în centrul Săptămânii europene a cetățenilor

Postat pe:

Pentrual nouălea an consecutiv, rețeaua DIGIDEL subliniază importanța incluziunii digitale prin intermediul Săptămânii europene a cetățenilor, care constă într-o multitudine de evenimente axate pe implicarea publicului în serviciul public digital.
Înscrieți-vă activitățile pentru Săptămâna europeană a cetățenilor aici

Simplificarea serviciilor digitale

Obiectivul principal al promovării incluziunii digitale este facilitarea interacțiunii dintre oameni și tehnologie. Este esențial ca serviciile electronice ale societății să fie intuitive și ușor accesibile. Multe dintre acestea se confruntă cu obstacole atunci când sarcinile zilnice necesită identificarea electronică sau când întâmpină dificultăți tehnice din cauza unor probleme cognitive. Accesul la internet și la tehnologiile moderne este, de asemenea, un factor esențial pentru valorificarea deplină a beneficiilor lumii digitale.

Profesioniști precum consilierii comunitari, bibliotecarii și tutorii digitali joacă un rol esențial în a ajuta persoanele să navigheze în lumea digitală. De exemplu, DigidelCenters oferă sprijin digital centralizat, în timp ce unele municipalități au „fixatori digitali” care vizitează cetățenii în vârstă pentru a le oferi o imagine de ansamblu practică asupra tehnologiilor digitale.

Importanța educației în domeniul mass-mediei

Pe măsură ce viața noastră de zi cu zi devine din ce în ce mai digitalizată, va fi necesar ca toată lumea să poată interpreta și înțelege o varietate de forme media. Bibliotecile din întreaga țară sprijină alfabetizarea mediatică și informațională (MIK), care este esențială pentru ca oamenii să prelucreze și să analizeze fluxul tot mai mare de informații.

Eforturi comune în timpul Săptămânii europene a cetățenilor

Săptămâna europeană a cetățenilor (eCitizens’Week) creează o platformă care le permite părților interesate să arate modul în care contribuie la creșterea accesibilității serviciilor digitale pentru public. Obiectivul Săptămânii este de a promova incluziunea digitală prin axarea pe serviciile electronice publice. DIGIDEL subliniază că experiența fiecărei persoane este esențială pentru digitalizarea cu succes a societății noastre.

Evenimentele de participare din cadrul Săptămânii europene a cetățenilor sunt gratuite și accesibile tuturor. Fiecare eveniment este finanțat la nivel local, în timp ce rețeaua DIGIDEL monitorizează și coordonează evenimentele.

Luna octombrie marchează, de asemenea, luna UE pentru securitatea informațiilor, cu inițiative precum „Think Secure” („Gândiți securitatea”) din partea MSB și a poliției suedeze. În plus, Ziua Digitală, lansată de Forumul pentru tranziție, este sărbătorită împreună cu Săptămâna europeană a cetățenilor.

Înscrieți-vă activitățile pentru Săptămâna europeană a cetățenilor aici

Consultați harta campaniei

Figură:  DIGIDEL ©

Distribuie
Informații Articol
Categorie

Cele mai noi știri

14 mai 2024

Se lanseaza primul model dedicat limbii romane pentru inteligenta artificiala de tip ChatGPT