Știri

Lansarea celei de-a șasea ediții a „Premiilor pentru competențe digitale în Spania”

Postat pe:
  • Aceste premii recunosc cele mai bune proiecte și experiențe în domeniul dezvoltării talentelor, a competențelor digitale pentru societate, profesioniști, educație, femei, incluziune și formare profesională.

  • Cererea de propuneri, deschisă în perioada 17 mai – 22 septembrie, se adresează școlilor, universităților, întreprinderilor, instituțiilor mass-media și mass-mediei care desfășoară proiecte legate de talentul digital și de formare în domeniul competențelor digitale.

  • Premiile vor fi acordate în cadrul celui de al 6-lea Forum al Alianței pentru dezvoltarea talentelor digitale, organizat de AMETIC la 26 octombrie, la Madrid.

Madrid, 17 mai 2023. AMETIC, vocea industriei digitale din Spania, convoacă cea de a șasea ediție a „Premiilor pentru competențe digitale Spania 2023”. Premii care identifică, valorifică și recunosc cele mai bune proiecte și experiențe în domeniul dezvoltării talentelor în materie de competențe digitale pentru societate, profesioniști, educație, femei și fete, incluziune și formare profesională.

În total, șase premii, cu posibilitatea menționării onoarei pentru fiecare categorie, vor fi acordate în cadrul unei cereri adresate școlilor, universităților, mass-mediei, întreprinderilor și instituțiilor publice și private, care desfășoară proiecte de formare legate de dezvoltarea talentelor digitale și de formare în domeniul competențelor digitale; categoriile sunt următoarele:

  • Competențe digitale pentru toți: dezvoltarea competențelor digitale pentru a permite oricărui cetățean să participe activ la societatea noastră digitală.
  • Profesioniști din domeniul TIC mai bine pregătiți și mai bine pregătiți: dezvoltarea competențelor digitale pentru economia digitală, cum ar fi perfecționarea și recalificarea lucrătorilor și a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă; consiliere și orientare profesională, recalificare și competențe digitale de nivel înalt pentru profesioniștii din domeniul TIC.
  • Competențele digitale în educație: transformarea predării și învățării în competențe digitale din perspectiva învățării pe tot parcursul vieții, inclusiv a formării cadrelor didactice.
  • Competențe digitale pentru femei și fete: dezvoltarea competențelor digitale în rândul femeilor și al fetelor, cu scopul de a elimina disparitatea de gen și de a promova vocațiile STIM.
  • Competențe digitale pentru incluziune: contribuția la incluziunea forței de muncă prin promovarea formării tehnologice în grupurile expuse riscului de excluziune.
  • Competențe digitale în formarea profesională: stimularea rolului formării profesionale în procesul de transformare digitală a economiei.

Câștigătorii vor fi prezentați în cadrul celui de al 6-lea Forum al Alianței pentru dezvoltarea talentului digital, un eveniment de prim nivel care va avea loc la 26 octombrie la Madrid. Acesta va include raportori principali din sector, lideri sectoriali de vârf, atât din mediul de afaceri, cât și din mediul politic și administrativ, precum și școli de afaceri și universități, pentru a discuta despre talentul digital.

Cerințe și termene de participare

Pentru a participa, organizațiile trebuie să aibă sediul social în Spania, care poate depune un proiect pentru fiecare categorie, iar inițiativele trebuie să fi avut loc în cele 12 luni anterioare datei cererii de propuneri (mai 2023). Înscrierile sunt deschise între 17 mai și 22 septembrie.

După această dată, proiectele vor fi evaluate în vederea selectării finaliștilor, iar câștigătorii vor fi anunțați la 17 octombrie 2023. Un juriu independent, alcătuit din experți în talente și competențe digitale, va identifica cele mai bune proiecte și va acorda premii la 26 octombrie în cadrul celui de-al 6-lea Forum al Alianței pentru talente în domeniul digital, organizat de AMETIC la Madrid.

Bazele de aplicare sunt disponibile la adresa: Acest formular online trebuie completat. Ca informații suplimentare la candidatură, candidatul poate anexa materiale multimedia complementare, cum ar fi materiale video explicative, grafice, imagini, pagini web… care completează memoria candidaturii depuse.

Alianța pentru dezvoltarea talentului în domeniul digital

Cu scopul de a promova un ecosistem național pentru dezvoltarea și recunoașterea talentelor care să permită transformarea digitală în Spania, AMETIC coordonează Alianța pentru dezvoltarea talentului în domeniul digital. Scopul este de a promova, educa și forma noile competențe digitale cerute de organizațiile din sectorul TIC și de alte sectoare aflate în proces de digitalizare și, în general, de societatea spaniolă, în cadrul noii paradigme a transformării digitale.

Mai
multe informații: Romană.
Tel. 91 591 55 00 Beatriz Dorado:
b.dorado@romanrm.com
Andrea Caballero: andrea.caballero@romanrm.com
Distribuie
Informații Articol
Categorie

Cele mai noi știri

14 mai 2024

Se lanseaza primul model dedicat limbii romane pentru inteligenta artificiala de tip ChatGPT