Știri

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării dorește să conecteze 945 de localități aflate în zone neacoperite de rețele de internet de bandă largă și conexiuni de mare viteză

Postat pe:

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, în calitate de coordonator de reforme și investiții din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) al României, a lansat într-o nouă consultare publică Ghidul Solicitantului pentru apelul competitiv aferent Investiției I11 – Implementarea unei scheme de sprijinire a utilizării serviciilor de comunicații prin diferite tipuri de instrumente pentru beneficiari, cu accent pe zonele albe, din cadrul componentei C7 “Transformarea digitală” din PNRR, în valoare de 94.000.000 euro.

Prin această investiție, 945 de localități aflate în zone neacoperite de rețele de internet de bandă largă vor beneficia de conexiuni de mare viteză.

Aceste fonduri sunt dedicate localităților din toată țara unde nu există internet sau rețelele fixe sunt insuficient dezvoltate. Îmi doresc ca toți copiii din școlile din mediul rural să aibă acces la internet, acest lucru este obligatoriu pentru a asigura șanse egale pentru toți elevii. Investiția nu vizează doar școlile, ci și dispensarele, primăriile și celelalte instituții publice care au nevoie de această resursă pentru a își desfășura activitatea. Internetul de mare viteză este o șansă uriașă pentru un viitor mai bun”, a precizat Bogdan-Gruia Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Investiția i11 are 2 priorități:

  1. acoperirea cu servicii de acces la internet de mare viteză a localităților rurale complet albe, nedeservite cu rețele fixe, dar în care există cerere latentă și/sau inductori socio-economici (școală, grădinița, dispensar, instituție publică etc.).
  2. acoperirea cu servicii de acces la internet de mare viteză a localităților rurale insuficient deservite cu rețele fixe, în care trebuie îmbunătățite vitezele, iar piața nu reușește să acopere aceste nevoi.

Aproape o mie de localități din 38 de județe ale țării sunt vizate de această investiție, al cărei termen de realizare este finalul anului 2025.

Detalii despre investiție și despre beneficiarii acesteia pot fi consultate la adresa https://www.mcid.gov.ro/programe-europene/c7/.

Distribuie
Informații Articol
Categorie

Cele mai noi știri

14 mai 2024

Se lanseaza primul model dedicat limbii romane pentru inteligenta artificiala de tip ChatGPT