Știri

Ministerul Cercetării, Inovării Și Digitalizării în dialog cu Consiliului Investitorilor Străini despre România Viitorului

Postat pe:

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, a avut o întâlnire cu reprezentanții Consiliului Investitorilor Străini (FIC), despre cum se poate dezvolta România și cum poate deveni aceasta o economie a viitorului.

Carte de identitate digitală, infrastructură digitală, fonduri europene pentru digitalizare, protecția datelor, securitate cibernetică, cloud-ul guvernamental, îmbunătățirea domeniului de cercetare și dezvoltare și e-guvernare – acestea au fost temele discutate la întâlnire. Discuțiile au inclus implementarea cărții de identitate digitală și semnăturii electronice, în vederea alinierii la cadrul legislativ european.

Sebastian Burduja: „Am discutat și despre cum FIC Technology & Digitalization Taskforce poate ajuta la îmbunătățirea cloud-ului guvernamental. Am stabilit că reprezentanții acestuia se vor alătura grupului de lucru pe care l-am creat, pentru a ne ajuta cu idei și soluții concrete. Comunitatea de business FIC a prezentat deschidere și în ceea ce privește domeniul de cercetare-dezvoltare. Le mulțumesc reprezentanților FIC pentru dialogul constructiv pe care l-am avut împreună”.

Din delegația reprezentanților FIC au făcut parte: Francois Bloch, Liudmila Climoc, Cătălina Dodu, Dorin Odiațiu, Roxana Ionescu, Andreea Mitiriță, Alexandra Irimiea și Mădălina Dragomir.

Distribuie
Informații Articol

Cele mai noi știri

14 mai 2024

Se lanseaza primul model dedicat limbii romane pentru inteligenta artificiala de tip ChatGPT