Știri

Ministerul Educației a lansat o cerere de propuneri în valoare totală de 950 EUR. Subvenția va sprijini extinderea inovării în educație și educație

Postat pe:

Bratislava, 12.9.2023

Până la 8 octombrie 2023, cererile de subvenții pot fi depuse pentru proiecte în cadrul programului „Extinderea inovării în educație și educație în școli”. De exemplu, activități de promovare a dezvoltării alfabetizării digitale, mediatice și financiare, de difuzare a metodelor de cercetare și de soluționare a problemelor și de promovare a unei abordări favorabile incluziunii. Scopul Ministerului Educației, Științei, Cercetării și Sportului din Slovacia este de a disemina inovarea educațională dovedită și de a crește ponderea noilor abordări inovatoare în educație și educație în școlile primare și secundare și în ultimul an al grădinițelor.

Asociațiile de cetățeni, fundațiile și organizațiile non-profit care furnizează servicii de interes general pot solicita finanțare. Cererea de propuneri este deschisă, de asemenea, bisericilor sau societăților religioase recunoscute de stat care înființează centre de servicii școlare cu scop special și centre de servicii școlare.

Valoarea totală orientativă a finanțării alocate cererii de propuneri este de 950 EUR. Valoarea maximă a subvenției solicitate este de 200 mii de euro și de minimum 80 de euro. Punerea în aplicare a proiectelor necesită o cofinanțare din resursele proprii ale beneficiarului de cel puțin
10 % din grantul total.

Cererea de finanțare se depune de către solicitant utilizând formularul electronic disponibil la adresa https://minedu.egrant.sk/.

Invitația vine în continuarea „Conceptului de sprijin pe termen lung pentru intensificarea inovării în educație”, aprobat de guvernul slovac la 12 iunie 2023, precum și a Programului național pentru dezvoltarea educației și educației aprobat de Guvernul Republicii Slovace la 27 iunie 2018. Conceptul de sprijin pe termen lung pentru extinderea inovării în educație declară că asigură un nivel de extindere a inovării care se preconizează că va produce un efect sistemic cu un impact semnificativ asupra îmbunătățirii educației în Slovacia. Grupul de lucru a cooperat cu Biroul guvernamental și cu reprezentanți ai sectorului non-profit pentru a pregăti dovezile pentru conceptul pe termen lung.

Conceptul nu este menit să înlocuiască alte surse de sprijin pentru inovare sau programe educaționale. Rolul său este de a spori beneficiile statului de pe urma inovațiilor dovedite prin sprijinirea extinderii acestora pentru cât mai multe dintre grupurile-țintă (elevi, profesori).

Distribuie
Informații Articol
Categorie

Cele mai noi știri

14 mai 2024

Se lanseaza primul model dedicat limbii romane pentru inteligenta artificiala de tip ChatGPT