Știri

Ministerul Educației și Științei din Letonia și Google convin asupra cooperării în ceea ce privește formarea cadrelor didactice în domeniul pedagogiilor digitale

Postat pe:

Miercuri, 20 septembrie, Ministerul Educației și Științei (IZM) a semnat un memorandum de înțelegere cu SIA Baltic Information Technology, un partener al Google Cloud, privind cooperarea în domeniul transferului de cunoștințe pentru utilizarea mediului „Google for Education” în educație și în formarea cadrelor didactice în predarea digitală.

Memorandumul a fost semnat de ministrul educației, Anda Čakša, și de Harijs Gals, membru al consiliului de administrație al Baltic Information Technology SIA, în prezența șefului Unității pentru educație a Google din Europa Centrală și de Est, Pawel Czerwony.

„Consider că principalul beneficiu al colaborării cu Google este o oportunitate de a dezvolta pedagogii digitale. Utilizarea semnificativă a instrumentelor și soluțiilor Google le-ar putea integra și utiliza în învățarea adaptivă și ar putea organiza munca de învățare, ținând seama de punctele forte, nevoile și ritmul de lucru ale fiecărui elev”, afirmă ministrul educației și științei, Anda Čakš.

Cooperarea cu Google și cu partenerul său, SIA Baltic Information Technology, oferă sprijin pentru configurarea și utilizarea domeniilor calculatoarelor Chromebook achiziționate de IZM în școli, precum și pentru formarea educatorilor și a administratorilor de sisteme informatice pentru a lucra cu produse Google. În plus, cadrele didactice vor învăța cunoștințe cu privire la protecția datelor cu caracter personal și la prelucrarea datelor cu caracter personal sensibile. Această cooperare le va permite elevilor să învețe un loc de muncă în diferite ecosisteme digitale și să beneficieze de pe urma fiecărui sistem.

„Școlile letone vor primi nu numai calculatoarele portabile ale Chromebook, ci și valoarea lor adăugată – software adaptat în mod specific procesului de predare și care funcționează într-un mod inteligibil, simplu, eficient și productiv”, activitatea sa cu echipamentele digitale ale Google este descrisă de Harijs Gals, membră a consiliului de administrație al Baltic Information Technology SIA.

Google s-adezvoltat inițial ca întreprindere în domeniul soluțiilor de educație și formare și acordă în prezent o importanță din ce în ce mai mare acestui rol. Calculatoarele Chromebook utilizează peste 50 milioane de studenți și educatori din întreaga lume pentru învățare, în timp ce Google for Education are peste 170 de milioane de utilizatori în lumea muncii. În Letonia, opt mii de studenți din opt universități utilizează acest mediu de lucru în fiecare zi, ajungând la un total de peste 45 de mii de utilizatori din învățământul superior.

„Memorandumul de înțelegere acoperă cooperarea pe termen lung și descrie sprijinul pe care Google este dispus să îl ofere profesorilor, elevilor și administrației școlare. Suntem pregătiți nu numai să oferim asistență inițială pentru întreprinderile nou-înființate în ecosistemul digital Google, ci și să oferim în continuare noi tehnologii școlilor și sistemului de învățământ în ansamblu pentru o activitate mai eficientă, inclusiv soluții de inteligență artificială”, afirmă Pavel Chervony, șeful Unității de educație Google din Europa Centrală și de Est.

Pentru a reduce decalajul digital și pentru a pune calculatorul la dispoziția fiecărui elev din fiecare școală ca instrument de învățare, IZM va lansa, în luna septembrie, furnizarea de echipamente digitale Chromebook către municipalitățile din Letonia. În trei etape de livrare, până la sfârșitul anului, municipalităților li se vor livra 35791 de unități de echipament informatic portabil, cu prioritate pentru elevii vulnerabili din punct de vedere social.

#IZM #Google #Chromebook

Distribuie
Informații Articol

Cele mai noi știri

29 ianuarie 2024