Știri

Noul raport: 5G poate stimula PIB-ul Suediei cu 126 miliarde EUR

Postat pe:

Potrivit unui raport recent al TechSverige,Suedia se află la granița unei revoluții tehnologice. Raportul subliniază că noua tehnologie 5G are capacitatea de a adăuga anual impresionante 126 miliarde SEK la produsul intern brut (PIB) al țării, ceea ce ar reprezenta peste 2 % din PIB-ul total al Suediei.

„Tehnologia 5G va fi catalizatorul unui nou val de inovare și va impulsiona digitalizarea societății noastre la o nouă altitudine”, afirmă Robert Liljeström, expert în politica industrială la TechSverige.

Această transformare tehnologică oferă Suediei oportunități fără precedent în mai multe sectoare, printre care industria, asistența medicală și infrastructura inteligentă, cum ar fi aprovizionarea cu apă și energie. Aceasta are potențialul de a transforma procesele industriale în procese industriale atât mai eficiente, cât și mai durabile. În sectorul sănătății, tehnologia 5G poate ușura povara tot mai mare și poate revoluționa modul în care oferim servicii de sănătate. În plus, rolul tehnologiei 5G în electrificarea societății și în tranziția verde nu poate fi subestimat.

Dar totul nu este lumina și lampa. Raportul subliniază că, deși s-a aflat în avangarda transformărilor tehnologice anterioare, cum ar fi 3G și 4G, Suedia a rămas în urma vecinilor săi europeni în ceea ce privește implementarea tehnologiei 5G. Țări precum Danemarca, Italia și Țările de Jos ne-au depășit deja.

Cu toate acestea, această întârziere se poate schimba. „Datorită investițiilor mari ale operatorilor de telecomunicații, tehnologia 5G este în prezent în creștere aici în Suedia”, a afirmat Liljeström.

Robert Liljeström solicită țării să adopte această tehnologie și să înțeleagă potențialul său enorm. El subliniază că va fi necesară cooperarea la toate nivelurile: industria, mediul academic și politicile, pentru a valorifica pe deplin oferta 5G.

Raportul propune, de asemenea, măsuri concrete de optimizare a utilizării tehnologiei 5G în Suedia. Printre acestea se numără sprijinul pentru implementarea eficientă a rețelei 5G, deblocarea potențialului tehnologiei pentru un serviciu public mai inteligent și forța motrice pentru dezvoltare în UE.

În concluzie, Liljeström insistă asupra faptului că „este momentul să se crească nivelul de ambiție, să se valorifice puterea de inovare a pieței și să se creeze cu adevărat condițiile necesare pentru ca Suedia să se afle în avangarda acestei schimbări tehnologice”.

Să ia act de raportul complet

Figură: Unsplash ©

Distribuie
Informații Articol
Categorie

Cele mai noi știri

14 mai 2024

Se lanseaza primul model dedicat limbii romane pentru inteligenta artificiala de tip ChatGPT