Știri

O privire către „Un viitor durabil”: Un pas înainte pentru digitalizarea durabilă

Postat pe:

15 septembrie a marcat o etapă importantă – cea de a zecea ediție a conferinței „Un viitor durabil”. Tema din acest an a fost „Dezfracția – mentenanță, echipamente tehnice, metodă”, un proces de reflecție asupra schimbărilor și provocărilor majore cu care ne confruntăm pe măsură ce se converg tehnologia și durabilitatea.

Un număr total de 20 000 de persoane din toată Suedia au fost adunate virtual pentru a participa la conferințe și a purta discuții prin intermediul mai multor centre. Stockholmshubben, sprijinit de Fundația pentru internet, a fost organizat de TechSverige și a devenit punctul focal pentru un colț de aproximativ 40 de participanți din sectorul tehnologic, industrie și funcționari publici.

Emma Sperrle, manager pentru durabilitate, Tre Sweden, a exprimat valoarea conferinței: „Un viitor durabil oferă o platformă pentru ca toți să ne conectăm, să discutăm și să răspundem împreună la provocările noastre comune. O zi foarte fructuoasă și decisivă.”

Tema „corupției” din acest an a urmărit să sublinieze nevoia de inovare, de la metode de lucru la politici, pentru a accelera progresele noastre către obiectivele globale în materie de durabilitate. Charlotta Flodin, de la Fundația Internet, a declarat conferința „Provocăm să acționăm acum pentru o societate viitoare mai durabilă”.

Programul conferinței, condus de dna Rolfsda-Jansson, a dat cuvântul mai multor vorbitori eminenți. Printre acestea, profesorul Johan Rockström, care și-a prezentat cele mai recente cercetări privind soluțiile disruptive pentru climă. Linnéa Claeson și Noura Berrouba au subliniat drepturile cetățenilor și rolul tinerilor în schimbările climatice, în timp ce Fredrik Reinfeldt și-a exprimat opiniile cu privire la acțiunile ONU în domeniul climei.

Frida Faxborn de la TechSverige a subliniat rolul central al tehnologiei și al digitalizării în realizarea ODD. Ea a subliniat, de asemenea, rolul politicii în prioritizarea soluțiilor digitale pentru reducerea impactului schimbărilor climatice, aspect pe care TechSverige l-a menționat în cea mai recentă propunere a sa privind planul climatic al guvernului.

Pentru cei care caută deja o reuniune de anul viitor, rezervați la 11 septembrie în calendarul „Un viitor durabil 2024”. Vreți să aflați mai multe? Vizitați aici.

Figură: Competențe digitale Suedia ©

Distribuie
Informații Articol

Cele mai noi știri

14 mai 2024

Se lanseaza primul model dedicat limbii romane pentru inteligenta artificiala de tip ChatGPT