Știri

O veste excelentă pentru elevii din învățământul secundar proaspăt de la un elev digital – toți elevii din învățământul secundar pot avea o contribuție la achiziționarea de tehnologie digitală în anul școlar curent!

Postat pe:

(Bratislava, 4. 9. 2023)

Proiectulnațional Allowanța digitală pentru elevii slovaci (elev digital) oferă unui număr de peste 152 de mii de elevi din învățământul primar și secundar o șansă unică de a primi o contribuție financiară pentru achiziționarea unui nou calculator sau a unei noi tablete. Există un mare interes pentru alocație – până în prezent, peste 144 de elevi au solicitat deja această alocație. Ministerul Investițiilor, Dezvoltării Regionale și Informatizării din Republica Slovacă (MIRRI SR), împreună cu Coaliția digitală (DK), răspund, prin urmare, situației actuale și extind gama de beneficiari eligibili. Prin urmare, toți elevii din învățământul secundar care au intrat în primul an sunt eligibili pentru o contribuție de 350 EUR.

Toți elevii din învățământul secundar (anul școlar 2022/2023), elevii din gospodării cu venituri mici și care au nevoie materială, precum și elevii cu nevoi educaționale speciale care provin dintr-un mediu defavorizat din punct de vedere social sunt eligibili pentru alocație în acest an calendaristic. Având în vedere interesul tot mai mare pentru obținerea și aplicarea contribuției, MIRRI SR și DK au decis să extindă gama de utilizatori eligibili. Începând de astăzi, toți primii elevi din învățământul secundar din anul școlar curent 2023/2024, inclusiv elevii cu vârsta de opt ani în al cincilea an, pot solicita, de asemenea, o contribuție pentru achiziționarea unui nou calculator sau a unei noi tablete. „Numărul de înscrieri în sistem confirmă faptul că alocația este o formă specifică de asistență pentru elevi și familiile acestora. Datorită elevului digital, peste 40 de mii de elevi au acum acasă un calculator sau o tabletă nouă, care le permite să își dezvolte în mod activ competențele digitale. Scopul nostru este de a ajuta cât mai mulți elevi, motiv pentru care sunt extrem de mulțumit că am reușit să ne extindem grupurile-țintă. Acest lucru este deschis, de asemenea, tuturor celor care au intrat pentru prima dată în licee în prezent, fapt pe care îl consider o veste excelentă la începutul anului școlar”, explică președintele DK, Mário LELOVSK. În rândul elevilor din învățământul secundar, interesul de a primi alocația a fost cel mai mare până în prezent. „Mă bucur că am reușit să negociem cu Comisia Europeană pentru a extinde contribuția digitală și la elevii care intră în primul an al învățământului secundar din acest an școlar. Prin urmare, proiectul nostru privind elevii digitali acoperă atât primii ani de anul trecut, cât și pe cei actuali din învățământul secundar. Pentru elevi, acest an este revoluționar – utilizarea tehnologiei informatice devine o necesitate zilnică pentru ei, fie că este vorba de îndeplinirea sarcinilor lor, de studiu individual sau de lucrul cu programe mai exigente. Consider că, în cazul în care o astfel de schemă de ajutor este dovedită, va fi posibilă continuarea acesteia în viitor”, vine în completarea ministrului investițiilor, dezvoltării regionale și informaticii, Peter Balík.

Prin urmare, aproximativ 50 de mii de elevi din învățământul secundar proaspăt vor putea, de asemenea, să solicite o contribuție de 350 EUR. Pentru a-l obține, trebuie completat un formular simplu de înregistrare la adresa www.digitalnyziak.sk. În Slovacia, proiectul privind elevii digitali va crea un al doilea an de elevi din învățământul secundar dotați cu tehnologia digitală necesară, ceea ce poate avea, de asemenea, un impact pozitiv major asupra predării în ore individuale. „Unul dintre obiectivele proiectului este de a crea un «grad digital», și anume un an în care toți elevii vor fi dotați cu o tehnologie digitală de calitatea necesară, cu care să poată lucra atât acasă, cât și la clasă. Prin extinderea gamei de grupuri-țintă, vom discuta deja despre două ediții digitale din Slovacia”, a declarat președintele DK, Mário LELOVSK.

Elevii care s-au aflat pentru prima dată în licee în anul școlar 2022/2023 pot solicita o contribuție la achiziționarea de noi tehnologii digitale până la 31 august 2023. Elevii din toate celelalte grupuri, inclusiv elevii de liceu primar din anul școlar curent, se pot înscrie până la 30 septembrie 2023. Aplicarea contribuției la achiziționarea de noi tehnologii digitale este posibilă până la 31 octombrie 2023 în oricare dintre magazinele disponibile implicate în proiect. Toate informațiile necesare pot fi găsite pe site-ul oficial al proiectului www.digitalnyziak.sk.

Distribuie
Informații Articol
Categorie

Cele mai noi știri

14 mai 2024

Se lanseaza primul model dedicat limbii romane pentru inteligenta artificiala de tip ChatGPT