Știri

OpenAI anunță GPT-4

Postat pe:

Compania OpenAI tocmai a lansat GPT-4, cea mai recentă realizare în eforturile lor de a scala învățarea profundă. Este versiunea următoare a popularului produs chatGPT (bazat pe versiunea GPT 3.5).

GPT-4 este un model multimodal mare (acceptă intrări de imagine și text și emite ieșiri de text) care, deși mai puțin capabil decât oamenii în multe scenarii din lumea reală, prezintă performanțe la nivel uman în diverse teste profesionale și academice. De exemplu, trece un examen simulat de avocatură din Statele Unite cu o scor în jurul valorii de 10% dintre cei mai buni; în contrast, scorul versiunii anterioare GPT-3.5 era în jur de 10% dintre cei mai slabi.

OpenAI a reconstruit în ultimii doi ani întreaga lor structură de învățare profundă (deep learning) și a co-proiectat împreună cu Azure (platforma cloud de la Microsoft) un supercalculator pentru antrenarea modelului GPT-4. Au antrenat GPT-3.5 acum un an, ca prim test al sistemului. Au identificat și au rezolvat unele probleme și și-au îmbunătățit fundamentele teoretice.

OpenAI face disponibil GPT-4 prin ChatGPT și API (există o listă de așteptare). De asemenea, OpenAI face public OpenAI Evals, platforma lor pentru evaluarea automată a performanței modelelor de AI, pentru a permite oricui să raporteze probleme în modelele lor și să ajute la îmbunătățirea lor.

Intr-o demonstatie live a noului produs, OpenAI a arătat noi capacități ale GPT-4 față de versiunea 3.5 pe exemple precum: rezumarea mai bună a unui text și compararea cu alt text, generare îmbunătățită de cod software și depanare interactivă, înțelegerea elementelor unei imagini, generarea codului unui site web pornind de la o schiță desenată de mână pe hârtie, rezolvarea de probleme tehnice precum întelegerea unor reguli financiare pentru taxe, explicarea lor și aplicarea pe un exemplu concret.

Mai multe detalii sunt oferite la https://openai.com/research/gpt-4

Notă: Parte din textul de mai sus a fost rezumat automat de către chatGPT bazat pe diverse texte din anunțurile de lansare a GPT-4 de la OpenAI.

(logo OpenAI preluat de pe siteul OpenAI)

Distribuie
Informații Articol

Cele mai noi știri

29 ianuarie 2024