Știri

Platforma Digital Skills and Jobs România: facilitator de resurse informaționale pentru dezvoltarea competențelor digitale

Postat pe:

Comisia Europeană promovează o varietate de programe destinate dezvoltării aptitudinilor digitale ale forței de muncă, modernizării sistemului educațional, implementării tehnologiei digitale în procesele educaționale, în organizarea de programe de formare și recalificare profesională.

Începând cu 2020, Coaliția Skills4IT România, constituită în 2015 la inițiativa APDETIC, a participat la toate activitățile online derulate de Digital Skills and Jobs Community (DSJC) Platform și a promovat constant inițiativele și bunele practici din domeniul dezvoltării competențelor digitale în România.

În 2021, Universitatea București, APDETIC și Coaliția Skills4IT au obținut un grant pentru implementarea proiectului de localizare a platformei europene Digital Skills and Jobs în România.

Platforma a fost o inițiativă lansată în cadrul programului european Connecting Europe Facility (CAF)-Europa Digitală. Acest program urmărește să facă Europa mai competitivă în economia digitală globală prin dezvoltarea capacităților digitale în întreaga Uniune europeană.

Platforma DSJC este dedicată tuturor cetățenilor europeni și oferă o gamă largă de informații, resurse și oportunități ce privesc domeniul competențelor digitale și al locurilor de muncă bazate pe competențe digitale.

Lansarea platformei Digital Skills and Jobs România (https://digital-skills-romania.eu) a avut loc în 30 mai 2022 în cadrul unui webinar cu participanți din cadrul Comisiei europene, europarlamentari, experți și parteneri ai coaliției Skills4IT.

Platforma este un agregator și facilitator de resurse informaționale din România și Uniunea europeană care să servească la dezvoltarea competențelor digitale ale cetățenilor români, la promovarea oportunităților de training pentru cariere în sectorul ITC, burse de studii, finanțări de proiecte, precum și la diseminarea noțiunilor și măsurilor de securitate cibernetică, dezvoltarea colaborării între mediul academic și industria ITC din România.

La peste un an și jumătate de la lansare, platforma invită toți partenerii să contribuie cu noi resurse informaționale, proiecte de digitalizare, bune practici, la promovarea acestora pentru buna informare a publicului interesat de dezvoltarea competențelor digitale personale și organizaționale ca suport al economiei digitale.

Valentin Negoita Președinte

APDETIC

Distribuie
Informații Articol

Cele mai noi știri

29 ianuarie 2024