Știri

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu Daniel Dines, cofondatorul unicornului românesc UiPath

Postat pe:
Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit pe 7 noiembrie 2023 cu Daniel Dines, cofondatorul unicornului românesc UiPath. La întâlnire a participat și ministrul cercetării, inovării și digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, și șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu.
Premierul Marcel Ciolacu a declarat: „M-am bucurat să discut azi cu conducerea UiPath, liderul mondial în automatizarea software și o companie creată în România, despre soluțiile necesare pentru a digitaliza sistemele informatice ale statului.
Am avut un dialog extrem de deschis și de pozitiv cu Daniel Dines și echipa sa, convenind să lucrăm în continuare împreună. Vrem să învățăm din experiența și modelele de lucru ale UiPath cu sectorul public din țări avansate tehnologic precum Singapore sau Statele Unite.
Le-am spus că nu vrem să inventăm roata, ci să preluăm un model internațional de succes în privința digitalizării infrastructurii informatice de stat.
Am certitudinea că UiPath va fi unul dintre partenerii noștri de termen lung în această privință și cred că este firesc ca România să se bazeze pe Daniel Dines și tinerii săi, care au construit cu energie, disciplină și multă pricepere, un gigant tehnologic care valorează miliarde de dolari!”
Distribuie
Informații Articol

Cele mai noi știri

14 mai 2024

Se lanseaza primul model dedicat limbii romane pentru inteligenta artificiala de tip ChatGPT