Știri

Programul Europa digitală: O nouă cerere de propuneri a fost lansată la 21 noiembrie 2023

Postat pe:

La 21 noiembrie, Comisia Europeană va deschide cea de a 5-a rundă a cererii de propuneri privind competențele digitale avansate din cadrul programului Europa DIGITAL. Un buget total de 42 milioane EUR va fi alocat conceperii și sprijinirii:

  • Programe educaționale specializate în domenii-cheie de capacitate și analiza avansată a competențelor digitale: aceste două cereri de propuneri se vor baza pe experiența primelor cereri de masterat în cadrul programului Europa digitală și vor aborda cele mai recente inițiative de sprijinire a dezvoltării și implementării competențelor digitale esențiale în domenii ale tehnologiei digitale, cum ar fi IA, internetul obiectelor, ca alte domenii multidisciplinare transeuropene, precum și aplicațiile acestora în sectoare strategice.

  • Academia de competențe în materie desecuritate cibernetică: Finanțările disponibile pentru această cerere de propuneri vor sprijini noi oportunități de formare sau le vor extinde pe cele de succes, în special pentru a răspunde nevoilor IMM-urilor și ale administrației publice. Obiectivul este de a spori accesul la talentele în materie de securitate cibernetică și de a perfecționa competențele funcționarilor publici pentru o securitate solidă a administrației publice digitale. Consorțiile de organizații active în domeniul securității cibernetice, universitățile sau furnizorii de formare ar trebui să conceapă și să desfășoare activitățile Academiei.

Cererea de propuneri este acum publicată pe Portalul oficial de finanțare și licitații, iar depunerea candidaturilor se va încheia la 21 martie 2024, ora 17: 00, ora Bruxelles-ului.

Rețineți data: Ziua de informare cu privire la noua cerere de propuneri din 12 decembrie 2023!

Ca urmare a succesului edițiilor anterioare, Platforma pentru competențe și locuri de muncă în sectorul digital organizează, la 12 decembrie 2023, un eveniment de informare &Pitching, dedicat unei noi runde de cereri de propuneri. Comisia Europeană vaface o prezentare generală privind noile cereri de propuneri, procedurile de depunere a candidaturilor și procedurile de evaluare. Participanții vor avea posibilitatea de a adresa întrebări direct Comisiei în timpul sesiunilor de întrebări și răspunsuri. Evenimentul online va avea loc atât dimineața, cât și după-amiaza, cu sesiuni de prezentare pentru potențialii candidați, pe toate temele.

Pentru mai multe informații, consultați ordinea de zi a evenimentului.

© Comisia Europeană

Distribuie
Informații Articol
Categorie

Cele mai noi știri

14 mai 2024

Se lanseaza primul model dedicat limbii romane pentru inteligenta artificiala de tip ChatGPT