Știri

Startup-ul românesc Ogre AI a câștigat o competiție europeană de idei de afaceri

Postat pe:

Ogre AIstartup axat pe data science și specializat în furnizarea de soluții pentru sectorul energetic, bazate pe machine learning (ML) și artificial intelligence (AI), a câștigat ieri, 7 decembrie, competiția CEE Startup Challenge organizată de Vestbee.

Vestbee este principala platformă de tip ecosistem pentru startup-uri din Europa Centrală și de Est care conectează investitorii globali (business angels, acceleratoare, fonduri de capital de risc, corporații) cu mii de startup-uri europene din diverse domenii tehnologice.

Nominalizată printre cei 10 finaliști ai competiției la finalul lunii noiembrie, de către un juriu format din peste 70 de reprezentanți ai unor fonduri de investiții, compania Ogre AI a parcurs ieri etapa finală de prezentări live pentru a ajunge în final pe prima poziție, fiind anunțată totodată câștigătoare a CEE Startup Challenge 2023.

„Suntem entuziasmați pentru câștigarea acestei competiții cu atât mai mult cu cât, la evaluarea tuturor startup-urilor înscrise, au participat un număr impresionant de experți în investiții. Aceasta este încă o validare a modelului nostru de business și a abordării de piață pe care Ogre AI o are. Câștigarea CEE Startup Challenge 2023 ne dă totodată un puternic impuls de a continua cu și mai multă energie dezvoltarea de soluții tehnologice moderne care contribuie deja la migrarea spre alternative energetice mai ecologice și sustenabile”, spune Matei Stratan, CEO și cofondator Ogre AI.

Compania a fost desemnată de Vestbee startup-ul lunii septembrie, lună în care a și finalizat o finanțare în valoare de 625.000 EUR cu Soulmates Ventures. Ogre AI are planuri ambițioase de dezvoltare pe termen mediu și lung, printre care atingerea unor venituri recurente de 1 milion de euro într-un an și acoperirea a 90% din piața de energie din România și 70% din piața din Grecia.

Activă pe piețele din Marea Britanie, România și Grecia, Ogre AI are printre clienții săi putenici jucători din domeniul energiei printre care Enel, CEZ, Engie, PPC, DEER sau E.ON.

Ogre AI oferă soluții tehnologice care prognozează generarea de energie, consumul, pierderile tehnologice și comerciale din rețea și diferite anomalii din sistem.

Distribuie
Informații Articol

Cele mai noi știri

14 mai 2024

Se lanseaza primul model dedicat limbii romane pentru inteligenta artificiala de tip ChatGPT