Știri

Sunteți sigur (cibernetic)? Conferință online la 26 septembrie.

Postat pe:

La 26 septembrie 2023, Universitatea WSB Merito Chorzów va organiza o conferință pe tema: „Sunteți sigur (cibernetic)? Securitatea informatică.”

Organizatorii s-au asigurat că vorbitorii ridică probleme importante legate de competențele legate de securitatea cibernetică, precum și de utilizarea cunoștințelor în materie de securitate cibernetică în viața lor de zi cu zi.

Merită subliniat faptul că toată lumea poate participa la conferință deoarece are loc în format online (participarea este gratuită, dar trebuie să vă înregistrați) și va putea afla, printre altele: ce trebuie avut în vedere atunci când utilizez internetul atât la locul de muncă, cât și acasă? Putem să ne protejăm împotriva furtului de date? Cum putem verifica dacă copilul dumneavoastră are cunoștințele necesare pentru a utiliza în siguranță platformele de comunicare socială sau aplicațiile preferate?

Partenerii de politică ai
conferinței sunt Consiliul sectorial. Competențe – Informatică și Consiliul sectorial Competențe în domeniul telecomunicațiilor și al securității cibernetice.

În timpul evenimentului vor avea loc 4 de prelegeri. Evenimentul va fi prezidat de Daniel Gasa – director de securitate națională, Universitatea WSB Merito Chorzów, expert al Consiliului sectorial pe tema Competențe în domeniul telecomunicațiilor și al securității cibernetice.

Conferința va fi lansată de dr. Andrzej Cichy, cu prelegerea sa privind: „Aspecte juridice și practice ale protecției împotriva pirateriei informatice”, care va aborda riscurile de piraterie cibernetică, va stabili esența garanțiilor sub forma unor reglementări de drept penal împotriva pirateriei informatice și a actelor conexe („abouthacking”), precum și formele profesionale de activități de combatere a hackerilor: profilactică și post-penală. În plus, aceasta va extinde domeniul de aplicare al protecției împotriva atacurilor informatice în viața de zi cu zi a unei persoane.

O altă preselecție intitulată: Wojciech Klocek va „cunoaște pentru securitatea dumneavoastră online”. Subiectul va aborda cele mai frecvente amenințări de pe internet în prezent, cele mai frecvente riscuri sociotehnice. Acesta va discuta despre modul în care acționează infractorii cibernetici, despre cum să nu fie victima unui atac, despre modul în care trebuie atrasă atenția și despre locul în care să raporteze. Conferința va fi susținută de exemple de comportament online, platforme de comunicare socială, e-mail și SMS.

Łukasz Rinkowski în discursul său: „Umană. Veriga cea mai slabă din sistemul informatic” va discuta despre tiparele tipurilor comune de fraudă. Să evalueze acțiunile întreprinse de utilizatorii sistemelor de tranzacționare puse la dispoziția clienților de către bănci și să ridice o problemă foarte importantă – ce se întâmplă dacă sunteți victima unei fraude cibernetice?

Conferința va fi încheiată de dr. Maciej Bobrycki cu o conferință despre: „Internetul sigur – cum să nu ajungem din urmă în rețeaua (cibernetică)” dr. Bobrycki va prezenta principiile de bază pentru utilizarea în condiții de siguranță a internetului atât de către tineri, cât și de către persoanele în vârstă. Abordarea aspectelor legate de oportunitățile și riscurile legate de rețelele sociale, serviciile bancare pe internet/mobile, serviciile de licitare și platformele cu jocuri pe calculator și evidențierea metodelor sociotehnice utilizate de infractorii cibernetici.

Conferința „Sunteți (cibernetic) sigur?” este un eveniment foarte important la orizontul conferinței din Polonia, deoarece se ocupă în mare măsură de competențele în materie de securitate cibernetică în viața de zi cu zi. Deși este o conferință organizată de universitate, aceasta poate și ar trebui să prezinte interes pentru neprofesioniștii din sectorul securității cibernetice. Toate discursurile sunt bogate în informații care pot fi utilizate atât în viața profesională, cât și în viața de zi cu zi.

Înregistrarea este disponibilă la adresa: https://www.merito.pl/chorzow/aktualnosci/czy-jestes-cyberbezpieczny-konferencja-online-26-wrzesnia

Distribuie
Informații Articol
Categorie

Cele mai noi știri

14 mai 2024

Se lanseaza primul model dedicat limbii romane pentru inteligenta artificiala de tip ChatGPT