Știri

Utilizarea ChatGPT în cererile de locuri de muncă

Postat pe:

Pernille From Hansen este un inginer specializat în industria prelucrătoare din cadrul DTU și este specializată în dezvoltarea și îmbunătățirea metodelor de căutare a unui loc de muncă printr-o experiență de peste 14 ani în calitate de consultant pe piața forței de muncă. Ea s-a întâlnit cu ChatGPT încă din ianuarie 2023 și a examinat ce ar putea candida pentru un loc de muncă. Acest articol este împărtășit pe baza articolului autoscris al Pernille privind experiența în ceea ce privește cererile de locuri de muncă prin intermediul ChatGPT, iar originalul poate fi găsit accesând pagina sa LinkedIn aici. Pernille spune el însuși „după ce am generat numeroase candidaturi împreună cu ChatGPT, cred că este un instrument foarte bun pentru creșterea calității cererilor de locuri de muncă, atât în beneficiul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, cât și al angajatorilor.”

Ce poate ChatGPT să își caute un loc de muncă?

Pe de altă parte, ChatGPT poate ajuta persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă să își structureze și să își scrie candidaturile, reducând partea cea mai îndelungată (și frustrantă) a căutării unui loc de muncă, deoarece ChatGPT poate genera rapid un proiect DRAFT pentru o candidatură bună, pe care persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă să se poată baza pe profilul și personalitatea lor și să se poată adapta la acestea.
În același timp, aplicațiile generate de ChatGPT conțin în mod evident mai puține erori și deficiențe ale cererilor care afectează cel mai mult angajatorii (potrivit acestora).

Au fost efectuate mai multe studii cu privire la ceea ce angajatorii consideră a fi principalele erori/deficiențe în cererile pe care le primesc – și sunt:

  1. Formatul aplicației este obscure și prea mult textual
  2. Cererea nu descrie concordanța profesională dintre candidat și locul de muncă
  3. Motivația candidaturii pentru locul de muncă este neclară
  4. Candidatura nu conține exemple concrete de competențe revendicate de candidați
  5. Cererea este prea involuntară
  6. Candidatul nu îndeplinește principalele cerințe ale anunțului de post vacant și, prin urmare, nu corespunde

ChatGPT KAN…
Dacă îl utilizați corect, generați un DRAL pentru o cerere completă de aproximativ 1 minut, ceea ce – în raport cu calitatea medie a aplicațiilor pe care o văd – este foarte bun deoarece:

  1. Are un format clar și nu este prea textual.
  2. Descrieți în mod clar concordanța profesională dintre candidat și locul de muncă.
  3. Oferă o ofertă destul de bună pentru o introducere/o motivație pentru locul de muncă.

cu toate acestea, ChatGPT NU poate…

  1. Furnizați exemple concrete ale experienței fiecărei persoane aflate în căutarea unui loc de muncă (conform cerințelor angajatorilor) – acestea trebuie completate chiar de persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.
  2. Scrieți într-o limbă personală care caracterizează solicitantul.
  3. Asigurați-vă că solicitantul corespunde efectiv postului ChatGPT pentru o candidatură – acest lucru trebuie asigurat de către persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă SELV înainte de a-și petrece propriul loc de muncă ȘI timpul acordat angajatorului pentru a candida pentru un anumit post.

ChatGPT fraudează?

Nu, cu siguranță nu credem acest lucru. Consider ChatGPT un instrument nou, foarte util, care automatizează un proces de lucru manual și adesea greoi – care poate genera cereri mai specifice pentru angajatori și poate elibera o mare parte din timpul petrecut de persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pentru a căuta locuri de muncă mai relevante, poate reduce unele dintre frustrările și conștiința lor scăzută în căutarea unui loc de muncă și le poate oferi mai multe profituri pentru a se gândi în raport cu alte industrii/roluri pe care le-ar putea aplica.

Pernille organizează periodic seminare online pentru echipele de consultanți în domeniul ocupării forței de muncă și pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, pe site-ul ChatGPT, pentru căutarea unui loc de muncă. Acesta analizează procesul în detaliu și analizează modul de creare a cererilor împreună cu ChatGPT pas cu pas, în funcție de poziția angajatorului și a solicitantului. Sună așa cum ați putea interesa, contactați-o pe Pernille prin LinkedIn.

Distribuie
Informații Articol
Categorie

Cele mai noi știri

14 mai 2024

Se lanseaza primul model dedicat limbii romane pentru inteligenta artificiala de tip ChatGPT