Știri

XXIX Forumul informaticii – „Sistemul național de informații – Dileme de dezvoltare”

Postat pe:

În perioada 21-22 septembrie va avea loc Forumul XXIX privind informatica. Tema din acest an este „Sistemul de Informații al Statului – Dileme de dezvoltare”.

Forumul informaticii este unul dintre cele mai vechi evenimente din industria IT, care a fost inclus permanent în calendarul conferinței. Aceasta a continuat să fie interesată de un public larg, demonstrând caracterul său temporal și atractiv. Ca în fiecare an, evenimentul va avea loc la Centrul de conferințe și formare BOSS din Miedzeszyna (Żwanowiecka 20, 04-849 Varșovia). Forumul teleinformaticii din acest an va avea doar un format cu prezență fizică.

Forumul este cel mai mare și prestigios eveniment de acest tip, care abordează cele mai importante și mai recente aspecte legate de aplicațiile practice ale TI în administrația și economia țării noastre. Evenimentul a fost sponsorizat de Janusz Cieszyński – ministrul digitalizării, rector al Universității din Varșovia și al Societății Informatice din Polonia, organizat de Camera poloneză de informatică și telecomunicații și de BizTech KONSULTING SA.

Consiliul sectorial Competența în materie de telecomunicații și securitate cibernetică este un partener important al forumului și organizează o sesiune comună a consiliilor sectoriale (Consiliul sectorial pentru Telecomunicații și securitate cibernetică și Consiliul sectorial Competențe – Informatică).

În cadrul sesiunii comune, și anume sesiunea 9: „Provocarea IA pentru securitatea cibernetică în întreprinderi, administrație și educație” reunește membri și experți din ambele consilii și specialiști invitați. Sesiunea va avea loc în prima zi a forumului, între orele 14: 25 și 18: 00.

În cadrul programului sesiunilor consiliilor sectoriale se vor desfășura următoarele activități:

14: 25-14: 30 introducere și orientări: Beata Ostrowska, președinta Consiliului sectorial Competențe – Informatică, vicepreședinte al Consiliului sectorial Competențe în domeniul telecomunicațiilor și al securității cibernetice

Sesiunea 1. „Nevoile în materie de competențe ale sectorului TIC și soluțiile IA”

14: 30-15: 00 cadrul sectorial al calificărilor – Securitate cibernetică – proiectul IBE – Dr. Dawid Dymkowski, Institutul de experți pentru cercetare educațională

15: 00-15: 30 „competențe necesare întreprinderilor IT în era IA – o nouă abordare a colaborării cu consumatorii, inclusiv cu administrațiile publice” – consiliu sectorial. Competențe – Informatică [20 minute]

15: 30-16: 30 masă rotundă comună [60 minute] – SODA/Bulldogjob.pl, membri și experți ai consiliilor

16: 30-16: 45 pauză de cafea

Sesiunea 2. „Cum să predați IA și securitatea cibernetică – educația industriei”

16: 45-17: 15 introducere – Aspecte de fond și metodologice [30 minute]

17: 15-18: 00 grup de dezbatere [45 minute] – reprezentanți ai sectorului educației (învățământ secundar și superior) – moderator: Wiesław Paluszyński

Trebuie subliniat faptul că întregul program de două zile al Forumului Tele-IT include 13 sesiuni cu experți și practicieni renumiți din industrie. Acest eveniment, care abordează în mod transversal subiectele industriei legate atât de competențe, cât și de utilizarea lor practică pe piața forței de muncă, și care permite numeroase discuții de fond în domenii.

În a doua zi a Forumului informaticii, vor avea loc decernarea premiului Gold Herold al doilea grad și anunțarea rezultatelor concursului „Tineri campioni”.

Aflați mai multe despre forum la adresa: https://forumti.pl/?page_id=6570

Distribuie
Informații Articol
Categorie

Cele mai noi știri

14 mai 2024

Se lanseaza primul model dedicat limbii romane pentru inteligenta artificiala de tip ChatGPT