Strategii

Austria – Austria digitală în Planul strategic de acțiune 2050

Planul de acțiune strategic „Austria digitală 2050” prezintă inițiative menite să îmbunătățească competențele digitale ale forței de muncă, ale cetățenilor în general, precum și în sectorul educației. Strategia prevede conturarea educației, formării și învățării pe tot parcursul vieții în Austria ca avantaj competitiv digital.

Obiectivele în materie de competențe digitale din planul de acțiune se axează pe următorii piloni:

Transformarea digitală a sistemului educațional

Aceasta include optimizarea competențelor digitale dezvoltate în cadrul sistemelor naționale de educație formală, precum și certificarea programelor de dezvoltare a competențelor digitale și crearea unor infrastructuri moderne de învățare însecolul 21 la toate nivelurile economiei și societății austriece.

Transferul de cunoștințe și competențe de-a lungul vieții

Formarea digitală de bază va fi consolidată în mod specific prin abordări interdisciplinare în toate domeniile formării și educației complementare. Educația în domeniile STIM (matematică, informatică, științe naturale, tehnologie) în universități și colegii tehnice va fi orientată din punct de vedere calitativ și cantitativ către cerințele mediului de afaceri și științei.

Asigurarea faptului că toți cetățenii au competențe digitale de bază

Pentru a se asigura că toți cetățenii dispun de competențe digitale de bază, platforma digitală Austria a creat WIKI digital.

Planul de acțiune strategic pentru Austria digitală 2050 a fost acceptat în 2020 și consideră Austria drept regiune de inovare digitală în Europa. Ministerul Federal al Afacerilor Digitale și Economice din Austria este responsabil de coordonarea și punerea în aplicare a planului de acțiune strategic.

Planul de acțiune digitală al Austriei oferă cadrul pentru punerea în aplicare eficace a unor proiecte și măsuri importante de digitalizare în toate sectoarele industriale, sociale și guvernamentale. Planul de acțiune este elaborat pentru a realiza misiunea: „Austria dorește și va utiliza digitalizarea într-un mod specific pentru a dezvolta competitivitatea, inovarea, prosperitatea, protecția climei, sănătatea și educația culturală”.

Textul integral al Planului de acțiune strategic pentru Austria digitală 2050 este disponibil în limba germană.

Distribuie
Informații Strategie
Termen

Adoptare – decembrie 2019. Acțiuni pentru perioada 2020-2050.
Buget

Inițiativele planului de acțiune vor fi finanțate de la bugetul de stat al Austriei, cu o contribuție din partea UE. 

Categorie
Limbă
Documentele Strategiei

Cele mai noi Strategii