Strategii

Autoritatea pentru Digitalizarea României. Domenii de activitate.

ADR este o instituție guvernamentală care își propune să contribuie la transformarea digitală a societății românești. Acest proces nu este conceput doar în beneficiul cetățenilor și al instituțiilor publice, ci în colaborare cu mediul privat, mediul asociativ și comunitățile locale. Obiectivul principal este înlesnirea transferului către servicii publice online de calitate.
Între proiectele operate se numără SEAP, o platformă care asigură transparența procesului și procedurilor de achiziții publice, ghiseul.ro, o platformă prin care se poate interacționa digital cu administrația publică, ca și alte platforme prin care cetățenii pot naviga mai ușor sistemul instituțiilor publice.
Pe lângă transformarea digitală a instituțiilor publice în ideea inter-operativității, ADR își propune să faciliteze crearea unor sisteme informatice care să poată păstra în siguranță datele gestionate de instituțiile publice, un cloud guvernamental care să autentifice identitatea în interacțiunea cetățenilor cu instituțiile publice.
O inițiativă de colaborare public-privat este CNTD (Consiliul Național pentru Transformare Digitală), cu rol consultativ, la care o participare semnificativă o are mediul academic, dar și instituțiile publice, membri ai camerelor de comerț și industrie, ai partenerilor sociali, ai organizațiilor neguvernamentale ale mediului de afaceri din sectorul digital și companiilor private.

Distribuie
Informații Strategie
Termen

proces continuu
Buget

606801000ROL
Documentele Strategiei

Cele mai noi Strategii