Strategii

Grecia – Academia digitală a cetățenilor

Academia digitală a cetățenilor este o inițiativă a Ministerului Guvernării Digitale din Grecia pentru a permite accesul liber al tuturor cetățenilor greci la servicii de educație digitală de înaltă calitate.

Inițiativa colectează materiale educaționale online, disponibile gratuit și accesibile tuturor cetățenilor, interesați să își îmbunătățească competențele digitale. În prezent, pe platforma guvernamentală sunt disponibile peste 279 de cursuri, inclusiv o varietate de instrumente de autoevaluare a competențelor digitale. Conținutul educațional este oferit gratuit de organizații cu prestigiu academic și educațional recunoscut: Instituții academice elene, societăți internaționale bine-cunoscute, instituții bancare, furnizori de telecomunicații și organizații de educație digitală. Cursurile abordează toate nivelurile de competențe digitale și se axează pe:

Competențe digitale pentru cetățeni

  • Peste 200 de cursuri de bază și avansate pentru cetățeni, destinate atât celor care au nevoie de competențe digitale de bază în viața lor de zi cu zi, cât și celor care doresc să își îmbogățească și mai mult cunoștințele în noile tehnologii.
  • Utilizatorii pot alege un subiect de curs în funcție de propriul lor interes și, de asemenea, pot adapta nivelul de dificultate.

Competențe digitale pentru forța de muncă

  • Cursuri și programe de formare axate pe forța de muncă, cum ar fi „munca de acasă”, „aplicații de birou” și altele.

Competențe digitale pentru specialiștii TIC

  • Cursurile din această categorie vizează în mod specific specialiști din sectorul tehnologiei informației (IT), cum ar fi cei angajați în tehnologii de vârf în domeniul inteligenței artificiale, al securității cibernetice și altele.

Academia digitală a cetățenilor din Grecia a fost înființată în timpul pandemiei de COVID-19 și ca o încercare de a răspunde impactului izolării naționale și al strămutării forței de muncă și a educației. Este o platformă dinamică – iar numărul de teme și cursuri va continua să crească, acoperind nevoi educaționale și mai ample. Din ce în ce mai mulți vânzători vor contribui cu conținut educațional, permițând cetățenilor să utilizeze pe scară mai largă Academia cetățenilor digitali.

Distribuie
Informații Strategie
Termen

Adoptare – din 2020. Acțiuni pentru perioada 2020 și anii următori.
Buget

Nu există informații disponibile cu privire la buget. 

Categorie
Limbă
Documentele Strategiei

Cele mai noi Strategii