Strategii

Luxemburg – Inițiativa digitală privind Luxemburgul

Digital Luxembourg este o inițiativă publică în curs menită să consolideze digitalizarea Luxemburgului prin intermediul a trei misiuni principale: facilitarea unor noi proiecte, sprijinirea inițiativelor existente și diseminarea informațiilor privind evoluțiile din sfera tehnologică națională.

Inițiativa guvernamentalăDigital Luxembourg, bazată pe colaborare, a fost lansată spre sfârșitul anului 2014 pentru a dezvolta politicile țării în materie de digitalizare și de dezvoltare a competențelor digitale. În prezent, Digital Luxembourg reprezintă mișcarea digitală a țării, reunind diferite părți interesate din sectorul public și din cel privat.

Primul pilon al inițiativei stabilește importanța competențelor digitale pentru cetățeni, forța de muncă, întreprinderi și educație. Pilonii includ:

  • Competențe
  • Ecosistem
  • Infrastructură
  • Politica în materie de date
  • Guvernul

De la lansarea sa în 2014, inițiativa strategică a sprijinit aproximativ 26 de inițiative comune în materie de competențe digitale, puse în aplicare în colaborare cu părți interesate și parteneri din sectorul public și privat. Inițiativele și acțiunile lansate vizează dezvoltarea competențelor digitale în rândul publicului țintă și al grupurilor-țintă.

Informații mai detaliate cu privire la diferitele inițiative în materie de competențe digitale din cadrul programului Digital Luxembourg pot fi găsite în Raportul privind progresele înregistrate de Digital Luxembourg din 2020.

Distribuie
Informații Strategie
Termen

Adoptare în 2014. În curs.
Buget

Buget necunoscut.

Categorie
Limbă
Documentele Strategiei

Cele mai noi Strategii