Strategii

Spania – Program digital (Educa en Digital)

Programul digital de promovare a transformării tehnologice a educației – Educa en Digital este un program strategic privind competențele și locurile de muncă digitale, aprobat de Consiliul de Miniștri al Spaniei. Program aprobat de Consiliul de Miniștri al Spaniei cu scopul de a sprijini transformarea digitală a educației în Spania.

Inițiativa strategică Educa en Digital a început în anul universitar 2020-2021. Unul dintre principalele obiective care intră în sfera sa de competență este de a aborda provocările existente cu care se confruntă serviciile publice digitale în domeniul educației, cu un accent special pe grupurile vulnerabile de persoane și pe cele care, în mod tradițional, sunt lăsate în urmă în procesele de inovare digitală.

Programul va oferi conectivitate pentru o jumătate de milion de dispozitive centrelor deținute de stat, care le vor pune la dispoziția studenților, cu scopul de a promova educația digitală pentru toți și de a încuraja dezvoltarea unor competențe adaptate exigențelor viitorului pentru generația mai tânără.

Programul stabilește punerea în aplicare a unor platforme de asistență pentru profesori, studenți și autoritățile din domeniul educației prin aplicarea inteligenței artificiale (IA) pentru a promova o abordare mai personalizată a educației și formării. Această evoluție va permite dezvoltarea unor itinerarii personalizate pentru studenți, o monitorizare mai eficace a progresului acestora și va ajuta cadrele didactice să analizeze mai bine evoluția elevilor lor și să înțeleagă mai bine materialele.

Programul Educa en Digital vizează eliminarea a 3 de decalaje educaționale digitale majore:

  • Accesul la tehnologie
  • Calitatea utilizării instrumentelor digitale
  • Formare pentru dezvoltarea și utilizarea instrumentelor digitale în contextul competențelor în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC).

Informații complete privind inițiativa națională strategică sunt disponibile în limba spaniolă.

Distribuie
Informații Strategie
Termen

Adoptat în iunie 2020, Activități începând cu 2020,
Buget

Acest program intenționează să aloce până la 260 de milioane de euro. Dintre acestea, 190 milioane de euro prin Red.es (184 milioane de fonduri FEDER) și 70 milioane de către comunitățile autonome, pentru a furniza dispozitive și conectivitate centrelor aflate în proprietate publică.

Categorie
Limbă
Documentele Strategiei

Cele mai noi Strategii