În afara proiectului
Proiectul „Centrul de campionate de informare” este cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul european de dezvoltare regională în cadrul programului operațional Digital Polonia 2014-2020.
Valoarea totală a proiectului: 50 239 096,15 PLN Valoarea cofinanțării:
49 885 951,15 PLN
Cofinanțarea proiectului de către UE: 42 218 480,45 PLN Subvenția proiectului de
la bugetul de stat: 7 667 470,70 PLN
Scopul proiectului este de a îmbunătăți competențele personalului didactic și de a activa tineri talentați în domeniul IT. Centrul de campionat de informatică îi ajută pe participanți să descopere și să dezvolte talentele studenților, în special în domeniul soluționării problemelor informatice. Inclusiv prin inițierea unui model algotimic și de concurs, care poate fi utilizat ca motivație pentru a accelera interacțiunile și talentele acestora.
Ce vă oferă o parte din proiect
Grant financiar pentru obiectivele proiectului (creșterea competențelor digitale proprii și activarea talentelor în domeniul IT în cercurile IT)
Fiecare beneficiar participă la un curs certificat pe două eșantioane în cadrul uneia dintre cele mai bune 5 universități tehnice din țară care se pregătesc pentru cursuri algoritmice și de programare.
Împreună cu grantul, participantul primește sprijin pentru decontarea grantului.
Fiecare participant are posibilitatea de a participa la conferințe online profesionale organizate de personal calificat: formatori și formatori, experți și experți.
După formare, fiecare participant are grijă de un expert căruia i se poate adresa atunci când se confruntă cu o problemă care lucrează cu elevii săi.
Execuția granturilor
Fiecare persoană interesată poate solicita maximum 2 granturi pentru fiecare ediție. Cererile noastre de propuneri sunt prevăzute pe tot parcursul proiectului. Grantul – funcționarea unui inel IT – durează 8 luni.
Grant algoritmic
Unul dintre cele două granturi în cadrul unui proiect pentru care poate solicita grantul. Este obligatorie – fiecare beneficiar al grantului care onorează programul trebuie să depună o cerere pentru acest grant. Complet, acesta poate solicita un grant pentru un proiect. Principalul obiectiv al grantului este de a accelera capacitatea de a rezolva problemele practice utilizând algoritmi.
Acesta este un grant pentru înființarea unui Adventure de la Centrul pentru Campionatul Informaticii. Ea este obligatorie.
Ce vă interesează:
- sprijinul financiar;
- posibilitatea de a îmbunătăți competențele prin formare și sprijin din partea experților și experților;
- cunoștințele și competențele necesare pentru desfășurarea activităților care le oferă studenților posibilitatea de a dezvolta pasiune și cunoștințe care depășesc nivelul cunoștințelor standard.
Veți vedea cunoștințele elevilor dumneavoastră cu privire la:
- bazele matematice ale algoritmilor;
- limbajul de programare;
- instrumente de programare;
- Crearea, analizarea, implementarea și testarea algoritmilor.
Grantul pentru proiecte
Unul dintre cele două granturi în cadrul unui proiect pentru care poate solicita grantul. Opțional – aceasta poate fi solicitată de entitatea care acordă grantul care efectuează o subvenție algoritmică mai devreme sau în paralel. Principalul obiectiv al grantului este de a îmbunătăți competențele elevilor și profesorilor prin cunoștințe practice și prin utilizarea cunoștințelor informatice în punerea în aplicare a unor proiecte și sarcini specifice.
Ce vă interesează:
- să găsească instrumente pentru a sprijini procesul de dezvoltare a competențelor algoritmice ale elevilor;
- veți primi sprijin pentru proiecte și sarcini specifice.
Ce vor câștiga elevii dumneavoastră:
- dezvoltarea unei gândiri neobișnuite;
- capacitatea de a rezolva problemele informatice într-un mod algoritmic;
- dezvoltarea capacităților informatice generale;
- dobândirea de cunoștințe pe baza celor mai recente evoluții în domeniul electronicii, al mecatronicii, al automatizării și al roboticii.
Formarea
Fiecare beneficiar participă la un curs certificat de 2 luni (288-6 ședințe cu prezență fizică, 12 e-learning) la una dintre cele mai bune cinci universități tehnice din Polonia (Akademia Górniczo-Hutnicza w Kraków, Universitatea Tehnică din Gdańsk, Universitatea Tehnică din Łódzka, Universitatea Tehnică din Varșovia, Universitatea Tehnică din Wrocław), pregătind cursuri privind algoritmul și programarea.
Marea majoritate (210 h) este dedicată problemelor algoritmice, cu completările necesare din câmpurile conexe, în principal matematică discretă. Cunoștințele dobândite oferă participanților posibilitatea de a utiliza inele de calculator pentru copiii și tinerii care sunt deosebit de angajați, pregătindu-i pe participanți pentru competiții la nivel de masterat.
Suport
Fiecare beneficiar primește kituri educaționale pentru învățare utilizând sisteme robotice programabile. Aceste seturi sunt adaptate la vârsta studenților cu care lucrează beneficiarul. În plus, prin participarea lor la granturi pentru proiecte (cereri de finanțare), beneficiarii granturilor dobândesc cunoștințele necesare pentru a desfășura activitățile cu ajutorul microcontrolorilor.
Beneficii pentru studenți
Parteneriatele pentru participarea lor la proiectul „Centrul de campionat de informare”, studenții care participă la cercurile informatice au posibilitatea nu numai de a-și accelera interesele și talentele, ci și de a-și utiliza și testa cunoștințele în ceea ce privește provocările legate de algoritmi și de proiectare.
Petițiile organizate pentru echipe vor fi locale (online), cu participarea la următoarele etape ale concursurilor, de la concursuri regionale la concursuri naționale de vârf organizate de Universitatea Tehnică din Łódzka.
Efectele selectate
Centrul Campionatului Informatic pentru Zilele porților deschise ale fondurilor europene
Vineri, 10 mai 2019, algoritmii și robotica pentru copii și tineri își desfășoară activitatea la Centrul IT al Universității Tehnice din Łódź, unde ar putea, printre altele, să dea dovadă de rapiditate logică și gândire creativă. Aceștia au fost, de asemenea, puși la dispoziție pentru a vizita sala serverului Centrului IT. Curiozitatea copiilor a fost cauzată de prezentarea mamerelor, a bolidelor și a dronelor desemnate de participanții la Universitatea Politehnică din Łódź.
În cadrul reuniunii, viitorii participanți la program au aflat ce ar oferi participarea la CMI, cum să completeze cererea de grant și în ce scop este utilizat codul de grant. Întâlnirea s-a bucurat de un interes puternic din partea profesorilor care au dorit să conducă cercuri de științe informatice.
La Varșovia, standul CMI a făcut parte din orașul DOFE, situat la Ministerul Investițiilor și Dezvoltării în perioada 10-11 mai 2019.
Proiectul Centrului de campionat IT a fost promovat pe un stand dedicat și prin preselecție în etapa principală. La stand, a fost posibil să vă întrebați cu partenerii cu privire la modul de participare la CMI, care ar putea fi extras din acesta. Viitorii participanți la proiecte au primit un răspuns la fiecare dintre întrebările lor.
Vizitatorii au avut, de asemenea, ocazia de a afla mai multe despre proiectele de masterat ale studenților din echipa nr. 6 a școlii Regele Jan III Sobieski și Centrul de formare practică.
Małopolska programat
În perioada 20 mai-14 iunie 2019, Festivalul de programare a Małopolskie „Małopolska encode” a continuat la Cracovia să promoveze activitățile de programare. Publicul său a fost format din mici studenți, profesori și părinți polonezi. Evenimentul este primul și trebuie să aibă o putere de atracție pentru cofrajele mici și mari: cursuri de programare și robotică, conferințe, întâlniri cu programatori, imprimante 3D și multe altele.
Ediția festivalului a avut loc sub sloganul: „În timp ce roboții și inteligența artificială ne vor înlocui”. Organizatorii sunt foarte interesați de potențialul inteligenței artificiale și al roboților ca tehnologie a viitorului, care implică în mod rezonabil mari domenii ale vieții umane. Prin promovarea în mod specific a tehnologiei IA și a unui număr mai mare de echateni în educație, care este un domeniu de cooperare între lumea educației, a științei și a mediului de afaceri. Acesta este ceea ce este Festivalul a organizat o conferință științifică pe tema „A se înlocui cu roboți și inteligență artificială – fapte și Myths” la 31 mai.
Conferința este o reuniune unică și un spațiu de dezbatere cu privire la modul în care IA și roboții pot fi utilizați în educație, știință și afaceri pentru a crea viitorul educațional al elevilor și studenților și al pieței forței de muncă.
În timpul conferinței, ideea CMI a fost prezentată în timp util de Beata Chodacka de la AGH, care, în cadrul conferinței privind tehnologia informatică, Centrul Campionatului de Informatică, a marcat proiectul important, dar foarte interesant, într-o eră a inteligenței artificiale și a digitalizării progresive cu CMI.
Mai multe informații sunt disponibile la adresa http://malopolskakoduje.pl/
Cursuri de formare oferite de platforma de e-learning Moodle la Universitatea Tehnică din Łódź
În septembrie a început formarea pentru beneficiarii care beneficiază de granturi din cadrul Centrului de campionat IT. Cu toate acestea, înainte de a se întâmpla acest lucru, reprezentanții fiecărui partener CMI iau parte la ciclul de formare organizat de Universitatea Tehnică din Łódzka: Universitatea Tehnică Łódzkie, Universitatea Tehnică din Varșovia, Universitatea Tehnică din Gdańsk, Universitatea Tehnică din Wrocław și Universitatea din Górniczo Hutnicza.
Cursurile de formare de două zile într-una dintre cele trei date alese de participanți au avut loc la Centrul de e-learning al Universității Tehnice din Łódź, în perioada 18-26 iulie 2019. Printre acestea se numără învățarea funcționării și funcționării platformei de e-learning Moodle, instrumentul esențial pentru definirea cursurilor online în cadrul CMI.
Prin cunoștințe complementare, participanții la cursuri vor oferi asistență profesională beneficiarilor pentru a naviga pe platformă pe durata punerii în aplicare a grantului.
Centrul de campionat IT OSEregio
În septembrie și octombrie 2019, Centrul de campionat IT a participat la seria de conferințe OSEregio organizate de NAK. Au avut loc reuniuni la Ostrołęka, poliție, Biała Podlaska și Białystok pentru a face schimb de experiență între reprezentanții școlilor, curatorilor și bibliotecilor locale. Crearea unei platforme de cooperare, creând un mediu în care toată lumea să aibă posibilitatea de a utiliza tehnologiile moderne în procesul educațional.
Conferința DISCUSĂ beneficiile sistemului rețelei naționale de educație pentru sistemul educațional. Ideea de bază a proiectului este de a oferi școlilor acces la internet prin fibră optică de înaltă calitate și la un sistem de securitate și de conținut educațional care va fi utilizat pentru educarea competențelor digitale.
Invitații investiți au participat la buletinul de debit „Pudents in a Digital World”, în cadrul căruia au fost aduse în discuție aspecte legate de promovarea oportunităților oferite de internet și de noile tehnologii, dar și riscurile prezentate de acesta. Participanții au putut, de asemenea, să participe la două ateliere, la alegerea lor.
- Noi tendințe și provocări pentru siguranța online a copiilor și tinerilor
- Lecție: Introduceți. Lumea noii educații
- Noi tehnologii în educație, cum se poate utiliza un smartphone în școală?
- Modul de direcționare a gândirii programării de la o vârstă fragedă
, și anume să supraviețuim din nou/întâi * (* se elimină, după caz).
Centrul de campionat IT a fost ultimul dintre ateliere. Conferința a oferit ocazia de a se întâlni cu posibile viitoare ingrediente și directori de școli. La standul CMI, fiecare participant la conferință a primit informații despre proiect, condițiile de înregistrare și detaliile participării.
Beneficiarii granturilor CMI la târgul BETT
Târgul Bett, numit în perioada 22-25 ianuarie 2020 la Londra, este principalul târg educațional și tehnologic din Europa, peste 800 de întreprinderi prezentând toți liderii EDUCTECH și peste 100 de întreprinderi nou-înființate. Aici sunt peste 30.000 de invitați din 150 țări. În cadrul unui astfel de eveniment, beneficiarii de granturi ai Centrului de campionat de informare – care doresc să își dezvolte interacțiunile și pasiunile – cum nu sunt lăsați în urmă.
Să ne propunem să construim un viitor mai bun prin transformarea educației. Reunirea oamenilor, ideilor, practicilor și tehnologiilor, astfel încât profesorii și elevii să își poată valorifica întregul potențial. Târgul Bett este un loc pentru organizarea de reuniuni, prelegeri, expoziții și ateliere interesante, care pot fi utilizate la cursuri cu elevii.
CMI nu reprezintă doar inele de antrenament pentru studenți, formare în universități, ci și un grant care poate fi utilizat pentru autoîmbunătățire și urmărirea intereselor legate de T. Trei beneficiari de granturi au ales să îl utilizeze, printre altele, pentru participarea la acest eveniment Inspiring.
Webinaria CMI nu este accesibilă numai beneficiarilor granturilor
Ca răspuns la noile nevoi de ingrediente ale granturilor care apar într-o situație în care nu ne întâlnim în persoană și dorim în continuare să oferim un conținut valoros, CMI a organizat o serie de webinare în cursul cărora granturile au învățat noi subiecte și au consolidat cunoștințele deja obținute în alte activități. Webinarele au fost pregătite și puse la dispoziție astfel încât să fie deschise nu numai beneficiarilor granturilor, ci și studenților, viitorilor beneficiari și tuturor părților interesate.
Primul webinar de programare dinamică a avut loc la 24 martie 2020 și a fost condus de dr. Andrzej Dyrek din cadrul Academiei din Górniczo-Hutnicza din Cracovia.
Alte două, 26.03 și 2 aprilie 2020, au fost conduse de Krzysztof JAWORSKI din cadrul Asociației pentru dialog digital și se vor concentra asupra proiectării aplicațiilor mobile și a proiectelor interesante de la Scratch.
Începe LIGA algoritmică pentru roțile CMI
Începând cu 7 decembrie 2020, elevii din cadrul CMI vor fi în măsură să facă față sarcinilor algoritmice ale LIGI algoritmice încă de la 7 decembrie 2020. Este o ocazie excelentă, prin concurs, dar mai ales de a lucra în grup (pentru că echipele participă la concurs), de a testa cunoștințele dobândite cu privire la roțile CMI în practică, de a se ocupa de jucători din alte cercuri ale CMI, dar și de a se integra în culturile de echipă. În primul rând însă, LIGA este o pregătire practică excelentă pentru profiturile algoritmice ale CMI, ale Jocurilor Olimpice Informatice și ale altor recomandări algoritmice și informatice.
Elevii s-au reunit la nivelurile din 3, în funcție de maturitatea lor:
- Nivelul A – avertizat – este o sarcină a elevilor din învățământul primar, clasele IV-VIII. Acesta a fost limbajul dedicat soluționării sarcinilor în această etapă.
- Nivelul B – Gnomy – este un nivel mediu avansat pentru cursurile din învățământul primar, liceal IV-VIII și I. Sarcina poate fi rezolvată în Python sau C + +.
- Nivelul C – Gremlin – este un nivel avansat pentru toți elevii, în special pentru licee. Sarcina poate fi rezolvată în Python sau C + +.
Liga are loc online în opt runde. Fiecare rundă a durat 4 de buruieni. Pentru 2 weex, elevii au soluționat o sarcină selectată dintr-o anumită categorie, care a fost evaluată în cadrul următoarelor două weex.
Program redus – proiect pentru participanții la CMI
Algoritmică și programare două elemente esențiale ale Centrului pentru Campionatul Informaticii. Să fie pregătiți pentru cercurile informatice gestionate de beneficiarii granturilor. Elevii își dezvoltă interesele și pasiunile în aceste două domenii. Dorim să facem activitățile CMI cât mai interesante cu putință și să accelerăm creativitatea copiilor și a tinerilor. Acest lucru este important nu numai pentru programare, ci și pentru multe aspecte ale vieții. Pentru a debloca și a stimula creativitatea, am organizat un miniproiect intitulat „Programarea comenzilor”. Toți participanții interesați la cercurile CMI au putut participa. Singura sarcină a fost aceea de a vă arăta care este, la momentul respectiv, programarea și anxierea prin orice tehnică grafică (fotografice, grafice, comice, diapozitive de prezentare, animație etc.). Opera a fost în măsură să prezinte spațiul, tehnologiile, instrumentele, dar și lucruri și imagini slab conectate, rezultate din procentul personal și din drepturile de autor al locului și rolului programării în viață.
Premiile din cadrul proiectului sunt abonamente la programul Adobe Photoshop, pe care elevii l-au primit datorită cursului dnei Barbara Halska, reprezentant al Consiliului de program al Centrului pentru Campionatul Informatic și al școlii în care își desfășoară activitățile de zi cu zi – Jan III Sobieski School 6 Team din Jastrzębi – Zdroj și IT – partener Adobe.
Elevii din învățământul primar și secundar au participat la proiect și fiecare dintre lucrările examinate a fost complet diferită. Acestea au inclus o prezentare Power Point, fotografii și texte în colaborare, desene realizate cu cretă, flori. De asemenea, aceștia lucrau cu memorii și utilizau cărămizi Lego. SOMERE abstract și metaforic, adică aspecte specifice de programare exprimate. Elevii și-au exprimat marea varietate de abordări în materie de programare. Care este programarea pentru participanți? Cu ce se asociază? Răspunsuri și asociații care sunt toate diferite. În ceea ce privește programarea la domiciliu – este vorba de codificare, de limbi de programare diferite, iar pentru alții, trebuie să se țină seama în primul rând de modul în care se desfășoară viitorul și, datorită cunoștințelor sale, poate conta pe îmbunătățiri mai bune și pe mai multe oportunități de dezvoltare. Pentru alții, aceasta este, înainte de toate, un hobby-uri și un joc extraordinar, un mod de greață și un stil creativ de gândire.
Toți elevii care au participat la proiect au primit licențe Adobe Photoshop pentru a-și accelera creativitatea. Îl poate utiliza pentru a-și proiecta din nou activitatea unui program grafic profesional. Pe lângă licență, în special pentru participanții la proiect, reuniuni organizate în aprilie cu privire la utilizarea Adobe Photoshop ca instrument de lucru zilnic și de gândire vizuală.
Concursuri de proiectare CMI II
Proiectul național ETAP Lokalny II „Centrul de campionat de informare” a avut loc în perioada 22 martie – 4 aprilie 2022.
Studenții care participă la una dintre cele trei categorii:
- Miniboty – pentru elevii din învățământul primar din clasele IV-VI
- Poveste – pentru elevii din clasele VII – VIII
- Prădători – pentru elevii din învățământul secundar
Provocările legate de proiectare se vor desfășura în trei etape:
- Etapa locală, la distanță/online (supravegheată de beneficiar)
- Faza staționară regională (organizată de proiectul de parteneri CMI)
- Faza staționară la nivel național – final (organizată de Universitatea Tehnică din Łódzka).
Atelier gratuit „Programarea Lego Robotics” pentru Zilele porților deschise ale fondurilor europene
Programarea Lego Robotics este un atelier care utilizează seturi educaționale ale Lego Mindstorms EV3, în cursul căruia tinerii au trebuit să își construiască propriul robot și să îl programeze!
Scopul atelierului este de a îmbunătăți competențele digitale ale tinerilor, iar atelierul în sine este momentul ideal pentru inovare digitală, mecanică și programare. Atelierul respectiv va trebui să rezolve problema, și anume vehiculul autonom.
Elevii din învățământul primar au fost invitați să participe la atelier.
Termen-limită: 7 octombrie 2022, orele 12.30-14.00 și 14.10-15.40
Localizarea:
Universitatea de Tehnologie,
Facultatea de Electrotehnică, Electronică, Informatică și Automatică (I 25) ul
. Stefanowski 22
, 90-537 Łódź
Numărul de scaune: 60 (2 grupuri de 30 de participanți)
Harta școlilor CMI
Vlogi CMI
Introducerea lui Arduino
Accesul la Arduino în cadrul proiectului Centrului de campionat IT.
În material puteți găsi răspunsuri la următoarele întrebări: Care sunt principalele componente care formează sistemul cu plăcuța de contact? Care sunt cele două conexiuni electrice de bază din placa de contact?
Mediul de simplificare TinkerCad va fi prezentat astfel.
Materialul a fost pregătit de Universitatea Tehnică din Łódzka.
Supercalculator Prometeusz
Care este forța prometeusz de astăzi? Vă ducem pentru o vizită la Academic Computer Centre Cyfronet.
Specialiștii AGH vor spune că le vor utiliza supercalculatoarele pentru a reduce timpul de calcul de la sute de ani la câteva zile: care sunt domeniile științifice utilizate în supercalculatoare? Ce supercalculatoare distincte sunt computerele conectate sau laptopurile?
Materialul a fost pregătit de Academia Stanisław Staszic din Cracovia
Roboți umanoizi
Materialul a fost pregătit de Academia Stanisław Staszic din Cracovia.
Arduino – Drepturi asupra circuitelor electrice
Materialul a fost pregătit de Universitatea Tehnică din Łódzka.
Arduino – diagrame electrice cu diode LED și PJM
Materialul a fost pregătit de Universitatea Tehnică din Łódzka.
CMI la AGH Pasjonaci IT
Materialul a fost pregătit de Academia Stanisław Staszic din Cracovia.
CMI în AGH în timpul pandemiei
Materialul a fost pregătit de Academia Stanisław Staszic din Cracovia.
Autoturismele fără șofer
Materialul a fost pregătit de Academia Stanisław Staszic din Cracovia
Componenta „Inteligența artificială”. 1
Materialul a fost pregătit de Universitatea Tehnică din Wrocław.
Componenta „Inteligența artificială”. 2
Materialul a fost pregătit de Universitatea Tehnică din Wrocław.
Componenta „Inteligența artificială”. 3
Materialul a fost pregătit de Universitatea Tehnică din Wrocław.