Programul e-School își propune să consolideze sistemul de învățământ primar și secundar din Croația. Pentru a realiza acest lucru, programul urmărește să promoveze școli mai mature din punct de vedere digital (și anume, școli cu un grad ridicat de integrare a tehnologiilor digitale) și să conducă calea de urmat printr-o abordare sistematică a utilizării tehnologiei în școli. Organizat de CARNET, Rețeaua academică și de cercetare Creare, portalul oferă o gamă largă de cursuri de formare, ateliere și instrumente destinate elevilor și profesorilor.
Cu acest accent, programul urmărește să sporească consolidarea capacităților în școli și să îi pregătească pe elevi pentru digitalizarea pe piața forței de muncă într-un mod adecvat și consecvent. Profesorii dispun de documente care sprijină aplicarea conținutului digital și a instrumentelor de predare, de un jurnal electronic, de instrucțiuni pentru utilizarea echipamentelor, de o platformă online de învățare la distanță și de portaluri de rețea (de exemplu, un laborator electronic privind instrumentele digitale). Un specialist în asistență tehnică (STP) sprijină personalul școlar în utilizarea echipamentelor și a rețelei din cadrul proiectului, actualizează sistemele de operare a echipamentelor în funcție de necesități și raportează anomaliile către CARNET.
Un proiect-pilot (2015-2019) a testat aspectele organizaționale, tehnologice și educaționale ale introducerii tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) în clasă. Experiența proiectului-pilot a servit drept bază pentru elaborarea strategiei pentru un sistem de școli mature din punct de vedere digital atât în instituțiile de învățământ primar, cât și în cele secundare din Republica Croația, pus în aplicare în perioada 2019-2022. Inițiativa sprijină sustenabilitatea pe termen lung și investițiile în competențele digitale prin intermediul Cadrului strategic pentru Maturarea digitală a școlilor și al sistemului școlar din Republica Croația (2030)
Programul pentru școli electronice a contribuit la consolidarea capacităților printr-o largă informare și implicare din partea publicului-țintă. Inițiativa a reușit să distribuie echipamente TIC personale (tablete, calculatoare) multor studenți și profesori din Croația: 26.350 de calculatoare au fost livrate în etapa-pilot a proiectului, iar alte 26.755 sunt planificate să fie distribuite în 2021. Peste 150 de școli au participat la proiectul-pilot, iar echipele mobile de sprijin au vizitat peste 700 de locații școlare cu scopul de a sprijini transformarea digitală a proceselor educaționale până în 2022. Programul pentru școli electronice a contribuit, de asemenea, la maturitatea digitală prin îmbunătățirea învățării la distanță în timpul pandemiei de COVID-19 și a ajutat un număr mare de școli să atingă un nivel intermediar și ridicat de maturitate digitală (și anume, nivelul de integrare a tehnologiilor digitale în procesul de învățare și predare). Evaluarea externă în rândul a 250 de școli (2020) a identificat 100 ca fiind avansate din punct de vedere digital și 5 ca fiind mature din punct de vedere digital. În 2021, proiectul e-Schools a fost prezentat ca exemplu de bune practici în domeniul competențelor digitale și al locurilor de muncă în cadrul unei conferințe pe tema politicii de coeziune și a investițiilor în educația digitală, organizată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Fondurilor UE, în cooperare cu Comisia Europeană.