Bune Practici

Soluționați pentru mâine – Polonia

Soluționarea pentru viitor este un spațiu de învățare și de introducere a unor soluții bazate pe tehnologie la problemele locale. Programul învață cooperarea, partajarea responsabilității, dezvoltă competențe de prezentare și pregătește tinerii să lucreze cu noi tehnologii, în conformitate cu obiectivele de dezvoltare durabilă.

Aflați mai multe despre program

Rezolvăm pentru mâine un program unic de competențe, în care îi dăm cuvântul tinerei generații și îi ascultăm viziunea asupra lumii. Există în continuare o lipsă de activități pentru acest grup, care are și idei inovatoare. Activitatea de proiect în școli este împinsă în mediul școlar, ceea ce înseamnă că tinerii nu au niciun contact real cu piața muncii. Acesta a fost un impuls pentru programul polonez Solve for Tomorrow adresat tinerilor, punând accentul pe metoda gândirii de proiectare, care este foarte utilă pentru muncă, dar este utilizată doar într-o mică măsură la școală.

Rezolvați pentru viitor este consilierea profesională în practică, deoarece participarea la program îi ajută pe tinerii care se află la începutul vieții adulte să își descopere punctele forte și să se concentreze pe dezvoltarea ulterioară. Tinerii se pot confrunta cu provocări contemporane prin crearea de idei care utilizează tehnologia în domeniile sănătății, siguranței, integrării (egalității) sau climei. Soluționarea pentru viitor le permite tinerilor să dobândească cunoștințe suplimentare de la experți și să dezvolte competențele viitorului: creativitate, cooperare, comunicare, empatie și gândire critică.

Punerea în aplicare: o prezentare generală

Programul a fost pus în aplicare în mai multe etape. În prima categorie, participanții împărțiți în grupuri au prezentat idei de proiecte. Juriul a selectat 26 semifinaliști din toate grupurile. În această etapă, grupurile au primit sprijin sub formă de mentorat din partea unei echipe de experți și au participat la ateliere de reflecție pe tema proiectării.

Juriul a selectat apoi cele 10 echipe finale care să le prototileze soluțiile și să le prezinte în cadrul unei sesiuni pasarelă cu ajutorul personalului voluntar Samsung. Datorită acestor clase, tinerii învață, de asemenea, cum funcționează IA și internetul obiectelor și de ce securitatea cibernetică este importantă în viața de zi cu zi.

În același timp, în timpul programului s-au desfășurat activități suplimentare: un webinar privind dezvoltarea durabilă, o întâlnire cu un expert LinkedIn, un campus de 2 zile cu oameni de știință de la Centrul științific Copernicus, care învață prin experimente și prelegeri oferite de experți în comunicare sau de întreprinderi nou-înființate.

Prima ediție în cifre

La prima ediție a programului 2021/2022 au participat în total 138 de echipe, dintre care 11 de echipe reprezentând universități și 127 echipe din școli. Înscrierea elevilor a inclus 459 de elevi și 41 de studenți, în timp ce supravegherea proiectului a fost efectuată de 130 de profesori. Proiectele prezentate au acoperit diverse teme, dintre care 33 s-au axat pe siguranță, 60 pe sănătate și 45 pe teme legate de climă. Distribuția de gen în rândul participanților a scos la iveală 252 de studente și 248 de studenți de sex masculin.

Pe tot parcursul programului, echipele au participat la 200 de ore de formare „Design Thinking” și au organizat 60 de ore de reuniuni cu voluntarii Samsung și cu experți externi. În plus, participanții s-au angajat activ într-un concurs pentru Premiul Publicului, în cadrul căruia au fost exprimate în total 6,628 de voturi pentru 9 de echipe în termen de 5 zile. Echipa câștigătoare a primit 1,180 de voturi.

De la lansarea programului în septembrie 2021, au fost publicate în total 632 de publicații. Eforturile de comunicare doar pe platformele de comunicare socială, în cursul anului 2022, au ajuns la peste 5 milioane de persoane și au generat 97,000 de interacțiuni. În plus, dl Teach (PL: Pan Belfer), videoclipurile de pe YouTube au atras 7,482 de vizualizări impresionante.

De ce este aceasta o bună practică?

Aplicațiile mobile sunt soluțiile propuse cel mai frecvent de tineri, ceea ce demonstrează încă o dată că lumea digitală a devenit o parte inseparabilă a vieții lor de zi cu zi și, atunci când caută idei de soluții la problemele lumii moderne, tinerii ajung mai întâi la diverse realizări ale lumii tehnologiei.

Metoda de gândire a proiectării, pe care o învață atunci când lucrează la proiecte timp de câteva luni de ateliere, este utilă în acest sens. Ea stabilește o nouă direcție în ceea ce privește educația, încurajând tinerii să acționeze pentru un viitor mai bun, confruntându-se în același timp cu atitudinea generației mai în vârstă și construind un fel de punte între generații pentru o cauză comună.

Experiența Samsung în calitate de întreprindere tehnologică arată că această metodă de lucru este benefică pentru crearea de inovații. Scopul său este de a crea și de a pune în aplicare soluții inovatoare, cum ar fi noi produse, servicii, evenimente, procese, programe educaționale sau modele de afaceri.

Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

05/12/2023T00:00:00
Când se termină

04/12/2024T00:00:00
Zonă Georgrafică​

Poland
Categorie
Grup țintă

Cele mai noi Bune Practici