REDI School of Digital Integration este o școală de tehnologie non-profit care oferă acces la educație digitală gratuită. Obiectivul nostru este de a accelera integrarea pieței muncii și de a reduce decalajul digital (de gen) pentru refugiați, migranți și localnici care nu au acces la educația digitală.
Prin abordarea de a transmite cunoștințe digitale și de a oferi asistență pentru a obține acces la piața muncii, ReDI răspunde principalelor provocări sociale ale epocii noastre: integrarea refugiaților în societate și pe piața muncii, transmiterea de cunoștințe și competențe digitale, precum și deficitul de lucrători calificați în industria germană.
REDI School of Digital Integration (Școala de integrare digitală)
Misiunea ReDI School este de a oferi educație pentru a elimina barierele și a reuni liderii de mâine. Facem acest lucru, utilizând tehnologia pentru a elibera potențialul uman și a crea oportunități de ocupare a forței de muncă. De la înființarea sa în 2016, ReDI School a format peste 10,000 de elevi și este în prezent înființată în 8 de locații din întreaga Europă. REDI School a primit premiul Eurocities 2022, împreună cu parteneriatul său cu municipalitatea München, în categoria „Act together”.
Prin inițiativa BayCode, ReDI School utilizează corespondența sa puternică cu sectorul public și privat pentru a oferi o oportunitate unică tineretului bavarez: BayCode își propune să perfecționeze digital 5,000 de studenți cu vârste cuprinse între 11 și 18 de ani în trei ani în întreaga Bavaria. Prin colaborarea cu școlile bavareze, inițiativa se adresează tuturor tinerilor care provin din medii sociale și economice diferite și tuturor genurilor și se axează pe zonele rurale cu un nivel ridicat de migrație.
Hackaton: învățarea practică
Proiectul acordă o importanță deosebită abordării în primul rând a grupurilor-țintă care au avut un acces limitat sau inexistent la educația digitală. În cadrul unui eveniment de o zi, care are loc în principal în școlile bavareze, școala ReDI organizează un „hackathon” pentru a furniza cunoștințe de bază privind un limbaj de programare, utilizând abordarea „învățare prin practică”. Experții voluntari în domeniul tehnologiei predau cunoștințe practice și acționează ca modele de urmat prin împărtășirea propriilor povești și prin prezentarea perspectivelor de carieră viitoare în industria tehnologică.
În plus, BayCode sprijină crearea de rețele locale între școli și întreprinderi regionale și chiar aduce hackatoane direct întreprinderilor. Astfel, școlile și elevii lor pot intra în contact direct cu potențialii viitori angajatori și pot începe să colaboreze dincolo de eveniment. După fiecare „hackathon”, fiecare elev în parte și-a programat propriul proiect și primește idei și materiale educaționale care îi ajută să își continue parcursul de învățare. În plus, studenții primesc certificate de participare reușită, semnate de ministrul bavarez al afacerilor digitale și de șeful școlii ReDI din Bavaria, ca anexă la viitoarele cereri de locuri de muncă.
Cine sunt beneficiarii inițiativei?
REDI urmărește să ofere educație digitală gratuită grupurilor vulnerabile, în conformitate cu obiectivul deceniului digital de îmbunătățire a competențelor digitale ale cetățenilor. Acest lucru favorizează accesul echitabil al tuturor la oportunități digitale. REDI le permite, de asemenea, studenților să intre pe piața muncii cu competențe relevante, oferind ateliere privind tehnologiile inovatoare (de exemplu, IA, tehnologia datelor și tehnologia de tip cloud). Studenții programului pentru tineret digital dobândesc competențe care le permit să dezvolte tehnologii digitale sigure și securizate.
De ce este aceasta o bună practică?
„BayCode” vizează perfecționarea digitală a tinerilor vulnerabili din Bavaria. Fiecare elev care finalizează proiectul a învățat cum să programeze un site internet. Ministerul Afacerilor Digitale din Bavaria finanțează proiectul și peste 30 de întreprinderi (internaționale) partenere IT îl sprijină cu peste 160 de formatori voluntari (experți IT, studenți și stagiari) și locuri de hackathon, promovând legătura dintre școli și economia locală. Studenții obțin informații despre sectorul IT și dobândesc cunoștințe. Acest lucru contribuie la crearea unui mediu competitiv pentru IMM-uri și la practici sigure în materie de securitate cibernetică. Întreprinderile se prezintă potențialilor candidați la un loc de muncă.
Din 2021, aproape 3,000 de studenți au participat la acest proiect. Obiectivul pentru următorii 1,5 ani și anii următori este de a spori impactul activităților proiectului în întreaga Bavaria și de a include întreprinderi partenere locale din regiunile rurale, ajungând la 5,000 de studenți bavarezi până în primăvara anului 2024 și la 10,000 de participanți până în 2028.