Bune Practici

România incasabilă

România inseparabilă este un program educațional de la un capăt la altul în materie de securitate cibernetică pentru licee și studenți din România, realizat de Bit Sentinel. Misiunea incapacitabilă este de a le oferi tinerilor entuziaști în materie de securitate cibernetică resurse, atât de utile pentru dezvoltarea competențelor necesare pentru a deveni specialiști de calitate în domeniul securității cibernetice.

BIT Sentinel este implicat în diverse activități internaționale axate pe promovarea securității cibernetice în rândul generațiilor tinere, inclusiv Provocarea europeană în materie de securitate cibernetică (CECO), ICSC și etapa națională (ROCSC) începând din 2018. De-a lungul anilor, s-a observat că aceste concursuri se concentrează în principal pe „elite” – cele mai bune persoane pentru a-și reprezenta națiunea în cadrul CECO/ICSC, dar organizațiile nu doresc neapărat sau nu își permit cele mai bune. În plus, chiar și pentru locurile de muncă la nivel de debutant, întreprinderile se așteaptă ca experiența anterioară în domeniul securității cibernetice să fie greu de obținut/dovedit.

Misiunea nu poate fi disociată

Misiunea incapacitabilă este de a le oferi tinerilor entuziaști în domeniul securității cibernetice resursele cele mai variate, atât teoretice, cât și practice, atât de utile pentru dezvoltarea competențelor necesare pentru a deveni specialiști de calitate în domeniul securității cibernetice.

Pe lângă un mediu de învățare intensiv, inițiativa oferă, de asemenea, unspațiu virtual de testare ompetitiv, care încurajează colaborarea și schimbul de cunoștințe. În cele din urmă, se pot utiliza rezultate incontestabile atunci când vă înscrieți la primele locuri de muncă, prin prezentarea rezultatelor obținute în timpul concursului.

Aflați mai multe despre program

Programul, care durează de obicei 3-4 luni în fiecare an, are patru etape principale:

  • Bootcamp: Participanții pot avea acces la resurse teoretice și practice pentru a se familiariza cu formatul și metodologia concursului. De asemenea, ei pot intra în contact cu mentori (experți din industrie și absolvenți ai comunității), pot participa la ibinare etc.
  • Concurență individuală: Participanții vor concura timp de 48 de ore. Obiectivul este de a soluționa cât mai multe provocări în materie de securitate cibernetică și de a trimite cât mai multe răspunsuri corecte pentru a ajunge la vârful conducerii. În această etapă, participanții își evaluează performanța la nivel individual și văd ce cunoștințe trebuie îmbunătățite.
  • Concursul de echipă: În domeniul securității cibernetice, competențele non-tehnice, cum ar fi comunicarea și munca în echipă, sunt la fel de importante ca și competențele tehnice. Această etapă le permite participanților să formeze echipe de până la 3 de membri cu cunoștințe complementare pentru a soluționa exercițiile în diferite domenii ale securității cibernetice timp de 48 de ore. Există o înfrățire importantă: echipele pot fi formate împreună cu colegii lor din aceeași instituție de învățământ. Astfel, se creează spațiile pentru crearea comunităților locale.
  • Raport individual: Participanții primesc un raport privind progresele înregistrate pentru întregul program. Acestea pot fi utilizate pentru a-și îmbunătăți competențele viitoare sau pentru a-și prezenta rezultatele în cursul unui proces de recrutare.

De ce este aceasta o bună practică?

Programul este găzduit în fiecare an în prima jumătate a anului și nu intenționează să se oprească oricând. Au fost organizate patru sezoane, iar un al cincilea este în curs de desfășurare. Pe parcursul acestor sezoane, au fost efectuate în total trei tabere de tip bootcamping, iar o a patra tabără este în curs de desfășurare. Aproximativ 50 de mentori au fost implicați activ în îndrumarea participanților.

În ceea ce privește conținutul, programul a oferit participanților aproximativ 150 de exerciții și laboratoare. În plus, în fiecare an, biblioteca de resurse educaționale este, de asemenea, îmbunătățită prin introducerea unor noi teme și a exercițiilor din anul precedent. Acestea fac parte din opt module de formare care acoperă diverse subiecte și competențe.

În ceea ce privește numărul de participanți, au existat în total 2800 de persoane care au participat la program, iar alte 700 participă în prezent la sezonul în curs. Numărul participanților este în continuă creștere pe măsură ce programul avansează.

Programul a reușit să stabilească legături cu 35 universități și 75 licee, în cursul anului 2022 fiind implicați în program reprezentanți ai acestor instituții. În plus, din cele 41 de județe din regiune, programul a reușit în mod constant să aibă reprezentanți din 39 până la 40 județe în fiecare an. În plus, planurile inseparabile de reproducere a programului în alte țări atunci când găsesc partenerii potriviți.

Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

05/12/2023T00:00:00
Când se termină

04/12/2024T00:00:00
Zonă Georgrafică​

România
Categorie
Grup țintă

Cele mai noi Bune Practici