REDI School of Digital Integration este o școală de codificare non-profit pentru localnici și nou-veniți care nu au acces la educația digitală, cu mai multe locuri în Germania, Danemarca și Suedia. Numele școlii provine din „disponibilitate” și „integrare digitală”.
Școala de tehnologie s-a născut dintr-o idee potrivit căreia fiecare ființă umană are dreptul (și ar trebui să aibă acces) la înălțimea întregului său potențial. În același timp, școala abordează stereotipurile cu privire la nou-veniții în Europa, ajutându-i să își construiască, să transfere și să își extindă calificările și competențele în economia digitală și îi sprijină în găsirea unui loc de muncă în cadrul întreprinderilor nou-înființate și al întreprinderilor din domeniul tehnologiei din UE.
Context și obiective
Școala de integrare digitală REDI a început în 2015 și a organizat primele sale cursuri de formare în anul următor. De atunci, școala oferă o varietate de cursuri în fiecare an – de la elementele de bază TIC la cursuri mai avansate în domeniul tehnologiilor digitale specifice, cu scopul de a oferi cea mai bună educație posibilă celor care au cea mai mare nevoie de ajutor.
Un semestru durează 3-4 luni (cu fracțiune de normă), iar profesorii sunt experți voluntari în domeniul tehnologiei. Există 4 clustere principale de programe:
- Programul de carieră digitală – elevii participă la un program de 4 luni, de obicei cu două cursuri săptămânale, predate de voluntari. Cursurile sunt gratuite.
- Programul „Femeile digitale” – programul vizează capacitarea femeilor, ajutându-le să își dezvolte competențele digitale și să se integreze în societatea locală și pe piața forței de muncă. Profesorii sunt profesioniști cu experiență, care își oferă timpul săptămânal.
- Programul pentru tineret digital – pentru persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani. Cursul este în limba germană sau daneză.
- Programul pentru copii – ReDI School colaborează cu ambasada PxP pentru a capacita copiii și tinerii defavorizați.
În plus, studenții au acces la un număr mare de ateliere, rețele profesionale, cursuri de formare profesională și conferințe, ateliere de carieră, vizite la întreprinderi, corelarea cererii și ofertei de locuri de muncă etc. Scopul este de a oferi o rețea de sprijin și după absolvenții studenți: format din lideri în domeniul tehnologiei, absolvenți și cursanți, permițându-le să creeze oportunități și să facă auzită vocea.
De ce este aceasta o bună practică?
De la începutul său, în 2015, ReDI a format peste 5.000 de studenți din peste 50 de țări, cu ajutorul a 1.000 de profesori voluntari și a aproximativ 100 de întreprinderi partenere. Este certificat în conformitate cu Regulamentul german privind acreditarea și aprobarea pentru promovarea ocupării forței de muncă (AZAV) și a primit mai multe premii, inclusiv recunoașterea din partea Financial Times ca fiind una dintre cele mai inovatoare 100 inițiative din Europa.
Cofondator Anne Kjær Bathel (nee Riechert) a fost numit „Încurajarea Anului” de către Handelsblatt în 2018 și a primit premiul german pentru întreprinderile nou-înființate în calitate de „Female Social Entrepreneur of the Year” în 2020. Înființat inițial la Berlin, ReDI are astăzi birouri pe întreg teritoriul Germaniei și s-a extins pentru a oferi programe și în Danemarca și Suedia.
În fiecare an sunt implicați peste 200 de voluntari din peste 100 de întreprinderi, rețeaua ReDI devenind astfel un succes atractiv și încurajând tot mai multe persoane să își înceapă cariera. Rețeaua REDI de sprijinire a carierei creează, de asemenea, o punte de legătură între întreprinderile care caută talente și persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă și îi ajută pe cursanți să devină actori încrezători pe piața muncii.