Bune Practici

400 de angajați din 100 de IMM-uri vor beneficia de cursuri pentru dezvoltarea digitală în martie-decembrie 2023)

IMM-urile din zone defavorizate se află în obiectivul unei campanii care urmărește să contribuie la conștientizarea importanței digitalizării și la alte aspecte legate de eficientizarea muncii și competitivitate cu ajutorul noilor tehnologii digitale. Cursurile oferite de DigitON, Asociației Camera Franceză de Comerț, Industrie și Agricultură în Romînia (CCIFER) și Humanistic (POLIAC DEVELOPMENT SRL) vor fi derulate, cu fonduri europene, în perioada martie-decembrie 2023. Pot participa între 4 și 10 angajați ai IMM-urilor din județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui, Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu-Mare, Sălaj, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș, Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova sau Teleorman. În urma celor 18 module, din care 85% sunt derulate experimențial și practic, se va parcurge traseul de la nivelul basic (conștientizare) la nivelul expert (competitivitate) în domeniul digital. Campania oferă simultan coaching și mentoring pentru fiecare caz (IMM) în parte, iar obiectivul final este analizarea nevoilor de dezvoltare, eficientizarea afacerii prin introducerea programelor de dezvoltare digitală internă și, evident, creșterea afacerii. Fiecare modul din cele 18 ocupă 4 ore la fiecare 2 săptăpmâni, iar fiecare angajat are rezervate 18 ore de formare individuală.

România este pe ultimul loc din Europa la inovație. Totodată, angajații din România sunt pe primul loc în Europa la numărul orelor lucrate pe săptămână. Ce ne arată aceste date?

Că pierdem timp și eficiență dacă nu învățăm să digitalizăm procesele de muncă! În acest context…

Știu colegii tăi cu adevărat să folosească tehnologia pentru a lucra mai eficient?
Sunt colegii tăi pregătiți să susțină afacerea, prin digitalizare?
Noi, prin proiectul DigitON, venim in sprijinul tău, dacă decizi că e momentul:

Să îți adaptezi afacerea la viitor
Să-ți ajuți oamenii să-și dezvolte competențe digitale
Să crești colaborarea și să eficientizezi comunicarea dintre departamente
Să ai o echipă mai autonomă, productivă și inovatoare

Învățarea și creșterea durabilă necesită mai mult decât o serie de traininguri. Programul DigiON este gândit ca un pachet strategic de servicii pentru a susține în mod pragmatic creșterea afacerii tale, prin dezvoltarea competențelor digitale.

Programul s-a desfășurat în perioada martie-decembrie 2023, a rulat patru serii și s-a desfășurat onlie. Limba de predare a fost limbe română, iar cantitatea de material a fost distribuită pe 18 module a 4 ore, de două ori pe săptămână. Au fost disponiblie 18 ore de formare individuală, majoriatar experiențial, dar și practic. S-au oferit 18650 euro finanțare pentru dezvoltarea oamenilor și digitarea afacerilor.

Cursurle s-au ocupat de teme precum conștientizare importanței digigalizării, eficientizarea muncii, digitalizarea performanței, transformarea digitală (nivel expert) și digitalizare competitivă (tot nivel expert).

Importanța utilizării sitemelor și serviciilor digitale gratuite, precum și a rețelelor sociale / oline a fost punctul de plecare, de la care s-a tracut la bazele digitalizării, colaborare în sistem digital, vânzarea online, promovarea online și productivitatea în digital.

Subiectele un pic avansate s-au oprit asupra design thinking, instrumente Agile pentru digitalizare, ca și orientarea spre proiectele de digitalizare eficiente. Atunci când s-a pus problema adaptarea unei noi tehnologii la cerințele unei organizații, s-a trecut deja la nivelul expert. Culturile digitale și înțelegera autonomiei digitale au fost probleme care au facilitat accesul spre alte domenii practice precum marketingul digtial și vânzările onile, ca și metode de lucru cu date complexe (Big Data).

Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

01/03/2023T00:00:00
Când se termină

29/12/2023T00:00:00
Zonă Georgrafică​

România

Cele mai noi Bune Practici