Bune Practici

Adolescenți în IA – Bulgaria: Îi inspiră pe adolescenți să exploreze cariere în domeniul tehnologiei și al IA

Inițiativa Teens In AI, lansată în cadrul Summitului mondial „AI for Good” din cadrul ONU din mai 2018, există pentru a inspira următoarea generație de cercetători, antreprenori și lideri etici în domeniul IA, care vor modela lumea de mâine. Inițiativa

urmărește să democratizeze IA și să creeze oportunități pentru talentele subreprezentate și să ofere tinerilor și, în special, fetelor o expunere timpurie la IA care este în curs de dezvoltare și implementare pentru binele social.

Principalele activități, activități de informare și misiune

Printr-o combinație de hackatone, acceleratoare și bootlagăre, împreună cu mentorat de specialitate, discuții, vizite ale întreprinderilor și oportunități de colaborare în rețea, programul creează o platformă pentru tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 18 de ani pentru a explora IA, învățarea automată și știința datelor.

De la începutul său, în 2015, Teens din domeniul IA a ajuns la peste 9.000 de tineri din peste 140 de orașe din întreaga lume.

Organizată de două ori pe an, hackatonii IA la nivel mondial pentru adolescenți reprezintă una dintre principalele activități ale inițiativei. În timpul acestor campanii, locații din întreaga lume participă la evenimente locale în cadrul cărora echipe dezvoltă și propun soluții tehnologice care abordează un obiectiv de dezvoltare durabilă (ODD) al ONU pentru a determina câștigătorul.

Având în vedere misiunea de a atrage mai multe persoane către noile tehnologii, de a utiliza mai eficient potențialul digital și de a sprijini dezvoltarea sectorului TIC în Bulgaria prin încurajarea tinerilor să urmărească informatica și tehnologia, Alianța Națională Digitală din Bulgaria este organizatorul principal al evenimentului pentru Bulgaria de două ori consecutiv – în octombrie 2021 și în martie 2022.

Christina de Bruin, reprezentantă a UNICEF în Republica Bulgaria, a împărtășit acest lucru în discursul său pentru deschiderea primului Teens In AI hackathon din Bulgaria:

„Nu putem permite ca jumătate din talentul lumii – fetele să fie excluse din sferele inteligenței artificiale și din soluțiile tehnologice care sunt extrem de importante în prezent. Felicitări adresate organizatorilor inițiativei!”

De ce este aceasta o bună practică?

În timpul restricțiilor stricte impuse de pandemie din cauza COVID-19, DNA a reușit să desfășoare cu succes două echipe consecutive în hackatoane de IA în format online. Acest lucru a permis implicarea unei game mai largi de copii din toată Bulgaria, inclusiv reprezentanți ai grupurilor minoritare.

Ca urmare a evenimentelor, peste 100 de copii din medii diferite, cu competențe tehnice zero și cu o vastă experiență în programare, au dezvoltat aproape 20 de proiecte inovatoare bazate pe IA, dintre care cele mai bune au fost evaluate de juriul internațional Tees în domeniul IA.

„Am participat la hackathon deoarece cred că este important să fiu la curent cu problemele globale și să caut soluții la acestea. Inteligența artificială are un mare potențial și cred că ne poate ajuta să creăm o lume mai bună pentru toți”.

Elena, în vârstă de 16 de ani, care a participat la ambele hackatoane bulgare.

Un alt participant la cea mai recentă ediție bulgară a lui Teens în domeniul IA a reflectat acest feedback pozitiv, afirmând că inițiativa este:

„Un hackathon, unde nu trebuie să ratați școala și, cu toate acestea, dezvoltați un proiect în care nu doar cotați, ci elaborați un plan antreprenorial cu grupuri-țintă, surse de venit, parteneri etc.”

Inițiativa „Teens in AI” se răspândește din ce în ce mai mult în întreaga lume, fiind lansată în aproximativ 25 de țări.

Dacă doriți să vă conectați și să inspirați următoarea generație de gânditori din domeniul tehnologiei și al IA, să găzduiți în comun un hackathon sau să sprijiniți inițiativa, citiți mai multe aici.

© Alianța Națională Digitală

Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

09/05/2015T22:00:00
Când se termină

09/05/2015T22:05:00
Zonă Georgrafică​

Bulgaria
Categorie
Grup țintă

Cele mai noi Bune Practici