Bune Practici

Alianța națională digitală – Bulgaria

Alianța națională digitală din Bulgaria urmărește să promoveze includerea competențelor și a tehnologiei digitale. În acest sens, alianța a lansat un proiect care decernează în fiecare an o școală diferită, care utilizează metode inovatoare de instruire.

Ideea proiectului subliniază importanța tehnologiei în educația copiilor, iar premiul, prezentat de Gergana Passy, își propune să inspire mai multe școli să utilizeze astfel de metode și să îmbunătățească abordările adoptate în domeniul educației la nivel local și național.

Scopuri și obiective

Premiul „Școala digitală a anului” reflectă competențele elevilor și realizările instituțiilor de învățământ în domeniul tehnologic. Competențele digitale pe care instituțiile premiate le utilizează mai des sunt activități bazate pe proiecte care permit învățarea prin joc și instruirea interactivă.
Ca atare, cu scopul de a promova dezvoltarea învățării și a educației în țară, în ultimii patru ani, echipa Alianței Naționale Digitale (DNA) analizează rezultatele tuturor școlilor din Bulgaria pentru anul universitar pe baza unui criteriu riguros:

• numărul de studenți clasați în runda națională a Olympiad din domeniul tehnologiei informației;
• Numărul de studenți clasificați pentru a participa la runda națională de informatică Olympiad;
• Realizări importante ale studenților la evenimente internaționale;
• Rezultatul mediu pentru școală din evaluarea externă națională a competențelor digitale.

Activități

Școlile care au primit premiul în ultimii ani sunt:

Pentru perioada 2017-2018: Mg (Liceul de matematică) „Dr. Peter Beron”, Varna (Bulgaria).
— Școala digitală din Bulgaria pentru 2019 – Liceul național de științe naturale și matematică „Liceul academic Lyubomir Chakalov”, Sofia;
— Școala digitală din Bulgaria pentru 2020 – Școala primară „St. Cyril and Methodius”, Gotse Delchev;
— Școala digitală din Bulgaria pentru 2021 – Liceul „Sava Dobroplodni”, Shumen.

De ce este aceasta o bună practică?

În ceea ce privește promovarea competențelor și a tehnologiei digitale în educația copiilor, există multe oportunități și nu există limite. Aceasta este ideea pe care premiile DNA își propun să o aducă școlilor din întreaga țară. Tradiția încurajării și recompenselor îndelungate față de mediile școlare care promovează o abordare diferită a tehnologiei, una optimizată și mai bună, va continua și în acest an.

Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

02/03/2017T23:00:00
Când se termină

03/03/2017T19:45:00
Zonă Georgrafică​

Bulgaria
Categorie
Grup țintă

Cele mai noi Bune Practici