Bune Practici

BE Schimbarea

Context

BE Schimbarea este un program inițiat de Agoria, federația belgiană a industriilor tehnologice. Agoria reprezintă peste 1,200 de întreprinderi din diverse sectoare, cum ar fi software-ul, ingineria, electronica și sistemele de înaltă tehnologie. Organizația își propune să promoveze industria tehnologică și contribuțiile sale la economia și societatea belgiană.
Programul „Be
The Change” este una dintre inițiativele Agoria menite să demonstreze rolul tehnologiei și al inovării în obținerea unui impact pozitiv în societate. Programul este conceput pentru a încuraja întreprinderile belgiene să fie mai responsabile din punct de vedere social și să sprijine comunitățile locale aflate în dificultate. Obiectivul inițiativei „Be The Change” este de a reuni întreprinderi, angajați și voluntari pentru a colabora și a schimba viața celorlalți.

Despre „Să schimbăm”

Unul dintre aspectele-cheie ale inițiativei „Be The Change” este încurajarea voluntariatului. Programul oferă întreprinderilor o platformă pentru a-și încuraja angajații să facă voluntariat și să se implice în proiecte comunitare locale. Acest lucru contribuie nu numai la sprijinirea comunității, ci oferă și un sentiment de îndeplinire și scop angajaților. Întreprinderile pot participa la diverse activități de voluntariat, cum ar fi programe de mentorat, proiecte de curățare comunitară și sprijin pentru neobținerea de profituri locale.

Un alt aspect al inițiativei „Be The Change” este promovarea antreprenoriatului social. Agoria colaborează cu întreprinderi pentru a le încuraja să dezvolte modele de afaceri responsabile din punct de vedere social și pentru a sprijini antreprenorii care au un impact pozitiv în comunitățile lor. Programul oferă sprijin și resurse acestor antreprenori, cum ar fi mentoratul, accesul la finanțare și oportunitățile de colaborare în rețea.

Agoria oferă, de asemenea, sprijin comunităților aflate în dificultate prin intermediul programului „Be The Change”. Organizația colaborează cu organizații locale non-profit și cu organizații comunitare pentru a furniza resurse și sprijin pentru inițiativele lor. Aceasta include furnizarea de finanțare pentru proiecte, sprijin voluntar și acces la tehnologie și expertiză.

De ce este aceasta o bună practică?

Programul
„Be The Change” a avut un impact pozitiv asupra comunităților belgiene și a fost recunoscut pentru eforturile sale. Inițiativa a primit premii pentru contribuțiile sale la comunitate și a fost recunoscută pentru impactul său asupra antreprenoriatului social. Întreprinderile care au participat la program au raportat, de asemenea, un impact pozitiv asupra angajaților lor, deoarece programul i-a încurajat să devină mai implicați și mai responsabili din punct de vedere social.

În concluzie, „Be The Change” este o inițiativă vizionară care demonstrează puterea tehnologiei și a inovării în crearea unor schimbări pozitive în societate. Prin accentul pus pe voluntariat, antreprenoriat social și sprijin comunitar, programul a avut un impact semnificativ asupra comunităților belgiene și a oferit un exemplu pozitiv altor întreprinderi. Încurajând întreprinderile să fie mai responsabile din punct de vedere social și să sprijine comunitățile locale, Be The Change contribuie la crearea unui viitor mai bun pentru toți.

 

Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

05/12/2023T00:00:00
Când se termină

05/12/2024T00:00:00
Zonă Georgrafică​

Belgium
Categorie
Grup țintă

Cele mai noi Bune Practici