Bune Practici

Cadrul de învățare digitală (DLT) în Irlanda

Un nou cadru de învățare digitală pentru școlile primare și postprimare, elaborat de Ministerul Educației și Competențelor, a fost pus în aplicare în toate școlile din Irlanda în cursul anului școlar 2018-2019. Punerea în aplicare a cadrului de învățare digitală înseamnă că școlile și cadrele didactice din Irlanda au în prezent o structură care le permite să identifice poziția lor în ceea ce privește integrarea tehnologiilor digitale în predare, învățare și evaluare și le permite să progreseze în continuare în această călătorie.

Context

Centrul de cercetare educațională (CEC) a fost apoi invitat de Ministerul Educației și Competențelor să efectueze o evaluare a cadrului de învățare digitală (DLF). Evaluarea utilizează o concepție longitudinală și se desfășoară în perioada 2018-2022. Raportul final privind evaluarea trialului cadrului de învățare digitală a fost publicat la 22 octombrie 2018. Raportul descrie progresele, succesele și provocările cu care se confruntă personalul din cele 48 de școli primare și postprimare participante.

De ce este aceasta o bună practică?

  • Nivelul general perceput al succesului procesului a fost ridicat: la nivel primar, 75 % dintre respondenți au indicat că a avut un mare succes, iar 25 % au indicat că a avut un succes moderat. La nivel postprimar, 74 % au raportat că a avut un mare succes, 21 % au avut un succes moderat, iar 5 % au înregistrat un succes parțial.
  • Respondenții au evaluat 11 aspecte ale punerii în aplicare a programului în funcție de aspectul dacă le consideră esențiale, importante sau nu pentru succesul programului. (Aceste 11 aspecte au fost dezvoltate pornind de la datele grupului tematic din faza 1.)
  • Atât în școlile primare, cât și în cele postprimare, majoritatea respondenților (58-84 %) au evaluat toate elementele ca fiind esențiale. Rezultatele arată că există o serie de condiții și sprijin (suport PDST; planificarea și conducerea școlii din partea conducerii școlii; posibilitatea de a discuta, de a colabora și de a dezvolta profesional; și implicarea personalului școlar) pentru ca programul DLF să fie pus în aplicare cu succes.
Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

03/09/2018T22:00:00
Când se termină

02/06/2019T22:00:00
Zonă Georgrafică​

Ireland
Categorie
Grup țintă

Cele mai noi Bune Practici