Bune Practici

Stagiatură pentru Oportunități Digitale

Programele Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate (ESC) sunt reglementate la nivelul Uniunii Europene prin Regulamentul nr. 817/2021, respectiv 888/2021, Regulamente adoptate în co-decizie de Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene.
Fiind acte normative de natura Regulamentelor, conform dreptului Uniunii Europene, ele seaplică fără modificări în toate statele membre, nefiind necesare acte normative de transpunere la nivel național (legi, ordonanțe, HG-uri, etc.).
Prin urmare, nu există în legislația națională vreo reglementare cu referire la implementarea acestor programe, deoarece statele membre nu au dreptul de supra-reglementare în privința Regulamentelor.
Singurele acte normative naționale care fac referire la Erasmus+ și ESC sunt:
HG nr. 76/2005 (cu modificarile si completarile ulterioare), prin care ANPCDEFP este recunoscută ca organism delegat al Comisiei Europene desemnat pentru implementarea programelor Erasmus+ si ESC in Romania.

Menirea acestei inițiative este de a crea o punte de legătură între studenții români interesați în noile tehnologii digitale și companiile cu oferte de angajare în orice sector de activitate din UE în care este nevoie de specialiști în securitate cibernetică, învățare automată, big data. Aceste tehnologii de ultimă oră joacă un ro important în sectoare economice cum ar fi industria, agricultura, serviciile medicale și finanțele, iar Stagiatura pentru Oportunități digitale urmărește să susțină mediul de afaceri și IMM-urile aflate în căutarea de angajați competenți digital.

 

Studenții și absolvenții din orice domeniu, nu doar cei cu specializare în domeniul digital, sunt invitați să se înscrie în acest program de stagiatură care le va lărgi spectrul competențelor, le va mări șansele de angajare și le va oferi o valoroasă experiență în străinătate. Stagiatura poate fi combinată cu o perioadă de studiu cu o durată ce poate varia între 2 și 12 luni. Oferat este deschisă studenților din țările Erasmus+ eligibile, va oferi o bursă de 500€ (variabilă în funcție de zona de rezidență) genstionată de universitate, cu posibilitatea ca angajatorii să ofere propria lor contribuție la bursă.

Sprijinul Erasmus+ pentru stagii (de practică, de formare profesională etc.) în străinătate se adresează studenților înscriși în instituții de învățământ superior din țările participante la program, la nivel de ciclu scurt, licență, masterat sau doctorat, precum și celor care au absolvit de curând.

Efectuând un stagiu în străinătate, vă puteți îmbunătăți semnificativ cunoștințele, aptitudinile și competențele pe care le caută angajatorii. De asemenea, unul din zece stagiari Erasmus+ și-a creat propria întreprindere!

Pentru mai multe informații:

https://erasmusintern.org/digital-opportunities

Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

17/05/2022T00:00:00
Când se termină

18/05/2023T00:00:00
Zonă Georgrafică​

România

Cele mai noi Bune Practici