Scopul proiectului este de a îmbunătăți calitatea educației și formării, inclusiv relevanța acesteia pentru piața forței de muncă. Proiectul urmărește să promoveze învățarea reciprocă a școlilor și a educatorilor prin crearea de rețele dedicate procesului educativ. Școlile selectate din Republica Cehă vor organiza, fiecare pentru regiunea lor, câte un Centru de sprijin colectiv (CKP), și vor pune în aplicare un program de alfabetizare științifică și de educație orientată spre cercetare.
Proiectul sprijină transferul de experiență între cadrele didactice prin intermediul unei rețele de școli care colaborează între ele. Prin urmare, proiectul se axează pe sprijinul colegial pentru cadrele didactice. Scopul său este de a face schimb de experiență prin intermediul reuniunilor față în față, al seminarelor online (în contextul rețelei comunitare eTwinning din școlile europene) și al participării la după-amiaza periodică a proiectului. În fiecare regiune din Republica Cehă au fost înființate centre funcționale de sprijin colectiv (CKP), în care participarea cadrelor didactice se întâlnește în mod regulat (cel puțin o dată pe lună), face schimb de experiență și prezintă exemple de practici în domeniul științei și al educației politehnice orientate spre cercetare, al educației inovatoare și al predării orientate spre cercetare în domeniile STIAM prin intermediul TIC.
Atribuțiile centrelor de sprijin colegial depind, de asemenea, de mijloacele tehnice prevăzute pentru fiecare centru. Predarea științei orientată spre cercetare se realizează utilizând setul științific de senzori Pasco, iar bazele structurilor de inginerie pot fi testate de participanți în fiecare după-amiază (când au loc webinare) cu ajutorul mașinii iTriangle, care reunește piese de asamblare structurale, un set de senzori și dispozitive de acționare, precum și un membru responsabil, bazat pe platforma Arduino.
În vederea integrării tehnologiilor menționate mai sus în proiect, școala a salutat cooperarea cu întreprinderile cu experiență în punerea în aplicare a acestor tehnologii. În același timp, societățile (ITveSkole.cz, o.p.s., T-E-V Pardubice, s.r.o., boxed, s.r.o.) salută posibilitatea de a le sprijini ca sprijin tehnic și metodologic și de a ajuta școlile să depășească obstacolele inițiale și să utilizeze pe deplin mijloacele didactice, atât în după-amiaza proiectului, cât și în predarea de zi cu zi. Experții acestor firme sprijină proiectul luând cuvântul în cadrul anumitor reuniuni ale ghișeelor unice, desfășurând unele webinare și participând la toate conferințele proiectului pentru a disemina cele mai recente cunoștințe privind utilizarea tehnologiilor pe care le dezvoltă sau le importă în Republica Cehă.