Bune Practici

Digidelcenter Härnösand – Suedia

Digidelcenter din localitatea Härnösand este un element important în stimularea dezvoltării digitalizării în oraș. Acesta oferă servicii digitale bune, care pot simplifica accesul la servicii în întreaga municipalitate.

Principalele obiective sunt de a contribui la atingerea obiectivelor naționale și municipale care vizează un grad mai ridicat de utilizare digitală. În plus, Digidelcenter vizează creșterea capacității digitale a cetățenilor municipalității de a putea utiliza mai bine diverse servicii digitale și de a reduce excluziunea digitală atât în rândul cetățenilor suedezi, cât și al celor nou-veniți în țară.

Aflați mai multe despre inițiativă

Digidelcenter este situat în biblioteca publică. Acesta este un loc pentru învățarea digitală gratuită, bazată pe nevoile cetățenilor, unde aceștia pot obține ajutor în ceea ce privește serviciile digitale. Acestea oferă un spațiu și servicii deschise, accesibile și gratuite, în același mod în care toate celelalte servicii din bibliotecă sunt gratuite pentru utilizatori. Sprijinul este conceput astfel încât să permită tuturor persoanelor să își dezvolte competențele digitale, astfel încât să poată utiliza conținutul și serviciile pe internet.

Serviciul este disponibil publicului șase din șapte zile pe săptămână, inclusiv seara. Digidelcenter le permite celor care nu își pot permite să dobândească cunoștințe cu privire la modul de utilizare a unei imprimante 3D, a dronelor și a altor tehnologii și să găsească modalități de a face acest lucru pe cont propriu.

Utilizatorii au acces la calculatoare, tablete, imprimante 3D și un studio cu echipamente pod, instrumente muzicale, precum și software de editare și acces la diverse suporturi digitale și baze de date. La Digidelcenter, ei cred în evidențierea posibilității de creativitate și în producerea de noi valori cu ajutorul instrumentelor digitale. În acest scop, ele trebuie să conecteze aceste instrumente la propriile interese, abilități și nevoi ale individului.

De ce este aceasta o bună practică?

Majoritatea utilizatorilor de internet din Suedia își limitează propria utilizare a internetului în diferite moduri, în primul rând pentru a-și proteja viața privată. De asemenea, mulți se tem că sunt înșelați online, iar alții sunt limitați de lipsa de înțelegere a tehnologiei. Inovația constă în faptul că Digidelcenter oferă o modalitate pentru competența colectivă în ceea ce privește digitalizarea în municipalitatea Härnösand.

Din modelul de inovare al lui Doblin, atât oferta de servicii oferite de municipalitate, cât și experiența utilizatorilor. Digidelcenter a lucrat la proiectarea utilizatorilor serviciilor și a integrat opiniile utilizatorilor pe tot parcursul procesului, îmbunătățindu-și astfel cursurile și accesibilitatea în ceea ce privește ușurința de utilizare.

Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

02/11/2023T00:00:00
Când se termină

24/11/2023T00:00:00
Zonă Georgrafică​

Sweden
Categorie
Grup țintă

Cele mai noi Bune Practici