Bune Practici

Expertkompetens – Suedia

Expertkompetens este un program al Fundației suedeze pentru cunoaștere (KK stiftelsen) care urmărește să ofere oportunități de dezvoltare profesională continuă în domeniul IA și al sistemelor autonome pentru profesioniștii care lucrează. Aceasta vizează persoanele care lucrează deja în sectorul tehnologiilor informației și comunicațiilor (TIC), oferindu-le posibilitatea de a-și dezvolta competențele și de a-și actualiza cunoștințele prin intermediul programelor de învățare la locul de muncă.

Programul fundației este conceput pentru a sprijini întreprinderile, inclusiv managerii și directorii interesați să își perfecționeze în continuare angajații. Această inițiativă vizează profesioniștii din domeniul TIC și alți experți în domeniul digital, încercând să dezvolte și mai multe competențe digitale. IMM-urile (întreprinderile mici și mijlocii) din sectorul digital pot beneficia, de asemenea, de inițiativă, deoarece programele pot fi complementare activității cu normă întreagă.

Specializările programului

  • Diplomă de master profesionist prompt în dezvoltarea de software.
  • Platformele de comunicare socială și tehnologiile web pentru inovare și creștere.
  • PRODEX – expert în tehnologia de producție.
  • 2.0 mai inteligentă – Inteligența artificială (IA) pentru profesioniști.
  • Premium – Dezvoltarea producției inovatoare și bazate pe cunoaștere.
  • ISE – Îmbunătățirea creării de valoare prin educația în domeniul serviciilor.
  • Dezvoltarea serviciilor bazate pe date: formare avansată pentru profesioniști.

De ce este aceasta o bună practică?

De la lansarea programului în 2016, Expertkompetens a implementat cu succes mai multe proiecte care au primit recunoaștere internațională. Rezultatele inițiativei sunt bine documentate și adecvate pentru transferul de cunoștințe și reproductibilitatea în alte contexte.  

Programul are succes și în ceea ce privește construirea unei comunități implicate în domeniul competențelor digitale și al locurilor de muncă în Suedia: aceasta consolidează activitatea fundației împreună cu comunitatea de afaceri din Suedia și din străinătate. Expertkompetens este, de asemenea, adânc înrădăcinat în domeniul de politică al învățării pe tot parcursul vieții și sprijină perfecționarea continuă a profesioniștilor din toate domeniile și interesele, iar programul a oferit o modalitate de a începe abordarea acestor probleme.

Pentru profesioniștii implicați în program, beneficiile sunt numeroase: feedbackul primit a evidențiat impactul pozitiv al specialiștilor din diferite întreprinderi care participă la cursuri împreună. Combinația dintre sectoarele industriale care participă la program este un alt aspect puternic care oferă un spațiu pentru schimbul de cunoștințe și pentru brainstorming de idei.

Contribuțiile Fundației pentru cunoaștere (KK stiftelsen) au fost esențiale în ceea ce privește trasarea acestei noi abordări sau forme de consolidare a competențelor și construirea unei comunități solide de cercetare și cunoaștere în acest domeniu.

Doriți să aflați mai multe?

Aflați mai multe despre programul suedez – și ce s-a realizat – cu acest material video! Sunt incluse subtitrările în limba engleză.

Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

31/12/2015T23:00:00
Când se termină

31/12/2015T23:05:00
Zonă Georgrafică​

Sweden
Categorie
Grup țintă

Cele mai noi Bune Practici