Future4Refugees este un proiect de colaborare între Congresul mondial ucrainean (UWB) și Fundația poloneză Ignatianum din Cracovia. Inițiativa este menită să capaciteze tinerii refugiați ucraineni cu vârste cuprinse între 15 și 18 de ani, oferindu-le competențe digitale esențiale.
Prin valorificarea tehnologiilor digitale moderne, proiectul urmărește să stimuleze creșterea personală, academică și profesională în rândul acestor persoane. Prin intermediul parteneriatelor cu școlile și universitățile locale, proiectul pune în legătură tinerii refugiați din Republica Cehă și Polonia, creând un mediu favorabil progresului lor academic și profesional.
Aflați mai multe despre inițiativă
Future4Refugees se axează pe îmbunătățirea cunoștințelor și a competențelor tinerilor refugiați ucraineni prin aplicarea tehnologiilor digitale moderne. Proiectul utilizează o metodologie hibridă care combină abordările de învățare formală și non-formală, răspunzând provocărilor și oportunităților unice din educația migranților.
Prin elaborarea și testarea unui curs de formare hibrid bazat pe „Ghidul de cunoștințe digitale pentru tinerii refugiați”, inițiativa implică 30 de tineri refugiați din Ucraina și 10 de educatori din Polonia și Republica Cehă. Acest curs interactiv urmărește să le permită participanților să abordeze provocările din viața reală din diferite sfere ale vieții umane, utilizând soluții digitale.
Cine sunt beneficiarii?
Beneficiarii principali sunt tinerii refugiați ucraineni cu vârste cuprinse între 15 și 18 de ani care își au reședința în Republica Cehă și Polonia. Prin cursul de formare hibrid al proiectului, acești tineri refugiați dobândesc competențe digitale valoroase, care sunt esențiale pentru dezvoltarea lor personală, pentru progresul lor academic și pentru perspectivele lor viitoare de angajare. Prin dobândirea de competențe în ceea ce privește utilizarea tehnologiilor digitale moderne, acești beneficiari sunt mai bine pregătiți să navigheze în diferite aspecte ale vieții și să contribuie în mod pozitiv la comunitățile-gazdă.
De ce este aceasta o bună practică?
Inițiativa adoptă o abordare cuprinzătoare pentru a răspunde nevoilor diverse ale tinerilor refugiați ucraineni. Prin combinarea metodelor de învățare formală și non-formală, aceasta asigură o experiență educațională bine rotunjită, care înglobează cunoștințele teoretice și aplicarea practică.
În plus, proiectul abordează provocările unice cu care se confruntă populațiile migrante. Acest accent pe personalizare sporește relevanța și eficacitatea procesului de învățare pentru tinerii refugiați ucraineni.
Într-o eră dominată de tehnologia digitală, accentul pus de inițiativă pe competențele digitale îi înzestrează pe tinerii refugiați cu competențe care sunt esențiale nu numai pentru creșterea personală, ci și pentru progresul academic și pentru viitoarea capacitate de inserție profesională.