Bune Practici

Lideri în domeniul digital pentru educația femeilor – Austria

În indicele economiei și societății digitale (DESI), tabloul de bord „Femeile în sectorul digital” din 2021 arată că există încă disparități de gen în ceea ce privește competențele digitale specializate. Doar aproximativ 19 % din specialiștii TIC și o treime din absolvenții STIM din Europa sunt femei. Pionierii în domeniul digital prin formare la locul de muncă oferă ocazia de a înțelege mai bine domeniul digital și cel tehnic al profesiei.

Context și activități principale

În Uniunea Europeană, femeile sunt doar unul din trei absolvenți de științe, tehnologie, inginerie și matematică (STIM). Austria prezintă, de asemenea, diferențe semnificative între femei și bărbați în ceea ce privește disciplinele STIM. Proporția femeilor în disciplinele STIM a crescut foarte lent în ultimii 20 ani, reprezentând în continuare mai puțin de un sfert din totalul studenților.

Pionierii în domeniul digital, în cooperare cu întreprinderile partenere, le oferă femeilor interesate de locurile de muncă din domeniile STIM posibilitatea de a finaliza Anul digital. Acestea sunt ucenicii finanțate și stagii remunerate care le permit femeilor să înțeleagă mai bine profesiile industriale ale viitorului și să dobândească competențe și experiență valoroase.

În cadrul formării de bază de opt săptămâni, femeile tinere dobândesc competențele necesare pentru a ocupa un loc de muncă cu un volum ridicat de conținut digital. Ele lucrează apoi la proiecte într-o întreprindere parteneră timp de cel puțin opt luni pentru a putea candida pentru ceea ce au învățat în practică, descoperind în același timp locuri de muncă în sectorul digital din industrie. Absolvenții de pionieri în domeniul digital primesc o diplomă națională din partea întreprinderii partenere și a instituției de învățământ relevante (de exemplu: Digital Campus Vorarlberg, BFI Austria Superioară, BFI Tirol) după ce și-au prezentat cu succes proiectul final.

Oferta este deschisă femeilor cu vârste cuprinse între 17 și 27 de ani, precum și întreprinderilor care ar dori să se implice ca parteneri și să ofere stagii.

De ce aceasta este o bună practică: sprijin cuprinzător, bazat pe practică și pentru întreprinderi

Pionierii digitali reprezintă o formare cuprinzătoare, care include teoria și practica. Din cauza barierelor reduse la intrare, fiecare femeie cu vârsta cuprinsă între 17 și 27 de ani poate candida pentru un stagiu, indiferent de educația, competențele și activitățile anterioare. Întreprinderile beneficiază, de asemenea, de stagiile de sex feminin.

Prin formarea de bază de opt săptămâni pe care participantele trebuie să o urmeze, acestea vor începe un stagiu în întreprinderi partenere relevante cu cunoștințe de bază definite. În cursul formării, participanții vor avea o imagine de ansamblu aprofundată a profesiilor tehnice și digitale, pentru a considera STIM drept o carieră viitoare. Programul combate astfel deficitul de competențe și contribuie la eliminarea disparității de gen în sectorul științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii.

 

Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

31/12/2020T22:00:00
Când se termină

30/12/2062T22:00:00
Zonă Georgrafică​

Austria

Cele mai noi Bune Practici