Bune Practici

Polifest 2023: digitalizare și descentralizare prin tehnologiile Smart City

Între 20 și 22 aprilie 2023 a avut loc cel mai mare târg educațional din domeniul ingineriei românești. Au participat peste o mie opt sute de reprezentenți ai companiilor din domeniu, cercetători și cadre didactice, cu cere au putut să interacționeze pest o sută de mii de studenți, absolvenți și pasionați de tehnologie. Cele peste șaptezeci de companii care au participat la acest târg au prezentat cerințele unei viitoare cariere în inginerie, iar cele cincisprezece facultăți din cadrul Politehnicii București au deschis porțile pentru acces în laboratoare și amfiteatre, unde au avut loc prezentări, demonstrații și concursuri reunite sub denumirea Student #UPB pentru o zi.

O diminsiune importantă în procesul tehnologic este asigurarea unei bune comunicări. Una dintre competițiile din cadrul Polifest 2023 s-a numit Games of Science și s-a axat chiar pe capacitatea inginerilor sau viitorilor ingineri de a putea vorbi succint și pe înțelesul tuturor atunci când își prezintă proiectele. După câteva sesiuni de training, participanții au învățat să își stăpânească emoțiile, să prezinte subiecte complexe în cuvinte inteligibile și să se limiteze la prezentări de 15 până la 180 de secunde.

O altă competiție importantă pentru viitorii profesionști, dar și pentru industrie, a fost Techallenge, o competiție sponsorizată de compania Honeywell Romania. Studenții și elevii au lucrat cu concepte legate de orașul inteligent, printre care digitalizare, descentralizare și un impact redus asupra mediului. Tehnologiile Smart City și Industry 4.0 au visat transformarea spațiilor de producție inteligente în fabrici inteligente: integrate digital și eficiente energetic.

Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

20/04/2023T00:00:00
Când se termină

22/04/2023T00:00:00
Zonă Georgrafică​

România

Cele mai noi Bune Practici