Bune Practici

Polifest 2023: digitalizare și descentralizare prin tehnologiile Smart City și update pentru 2024

Între 20 și 22 aprilie 2023 a avut loc cel mai mare târg educațional din domeniul ingineriei românești. Au participat peste o mie opt sute de reprezentenți ai companiilor din domeniu, cercetători și cadre didactice, cu cere au putut să interacționeze pest o sută de mii de studenți, absolvenți și pasionați de tehnologie. Cele peste șaptezeci de companii care au participat la acest târg au prezentat cerințele unei viitoare cariere în inginerie, iar cele cincisprezece facultăți din cadrul Politehnicii București au deschis porțile pentru acces în laboratoare și amfiteatre, unde au avut loc prezentări, demonstrații și concursuri reunite sub denumirea Student #UPB pentru o zi.

O diminsiune importantă în procesul tehnologic este asigurarea unei bune comunicări. Una dintre competițiile din cadrul Polifest 2023 s-a numit Games of Science și s-a axat chiar pe capacitatea inginerilor sau viitorilor ingineri de a putea vorbi succint și pe înțelesul tuturor atunci când își prezintă proiectele. După câteva sesiuni de training, participanții au învățat să își stăpânească emoțiile, să prezinte subiecte complexe în cuvinte inteligibile și să se limiteze la prezentări de 15 până la 180 de secunde.

O altă competiție importantă pentru viitorii profesionști, dar și pentru industrie, a fost Techallenge, o competiție sponsorizată de compania Honeywell Romania. Studenții și elevii au lucrat cu concepte legate de orașul inteligent, printre care digitalizare, descentralizare și un impact redus asupra mediului. Tehnologiile Smart City și Industry 4.0 au visat transformarea spațiilor de producție inteligente în fabrici inteligente: integrate digital și eficiente energetic.

Polifest ediția a XII-a va avea loc pe 18=20 aprilie 2024 tot în campusul UPB. Obiectivele sunt aceleași, anume promovarea educației, a inovației și tehnologiei.

Polifest se adresează elevilor, studenților cadrelor didactice, specialiștilor, cercetătorilor și companiilor. O dovadă a faptului că acest eveniment se încadrează între bunele practici în domeniul digital este faptul că UPB este una dintre instituțiile de seamă care pregătește specialiștii viitorului în domeniul digitalizării. Vor fi prezenți reprezentanții facultății, ai organizațiilor studențești și reprezentanților companiilor românești.

Companiile și institutele de cercetare implicate în acest demers vor vorbi, prin reprezentanții acestora, despre perspectivele reale ale unei cariere în inginerie, dar mai ales despre rolul real, de pe piața de muncă, al inovațiilor prin tehnologie. Departamentele din UPB își vor trimit și ele, la rândul lor, cadrele didactice, pentru a povesti despre serviciile de care vor beneficia cei ce aleg să devină studenți în cadrul acestei instituții de prestigiu. Mai exact, ei vor orienta pe cei doritori de mai multe informații către Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră, către Aganția de Plasare a Forței de Muncă (PoliJOBS), către Centrul de Afaceri și Antreprenoriat și către Biroul Erasmus și comunitatea EELISA. Nu în ultimul rând, asociațiile studențești vor fi reprezntate de voluntari din toate facultățile UPB, cei care vor prezenta toate beneficiile implicării în activități extracuriculare și de voluntariat. La POLIFEST, orice doritor va avea posibilitatea să trăiască o zi din viața unui student. Cele 15 facultăți își vor deschide porțile pentru vizite în laboratoare și amfiteatre, inclusiv pentru a lua parte la cursuri și pentru a afla mai multe despre cariera în inginerie și mai ales despre potențialul digitalizării în fiecare domeniu în parte.

Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

20/04/2023T00:00:00
Când se termină

22/04/2023T00:00:00
Zonă Georgrafică​

România

Cele mai noi Bune Practici