Bune Practici

Polonia digitală

Digital Poland este o fundație non-profit care reunește societăți poloneze și internaționale situate în Polonia (de exemplu, Polpharma, Microsoft, Visa, T-mobile Polska, printre altele) pentru a aborda provocările cu care se confruntă țara și pentru a profita de avantajele transformării și economiei digitale.

De la crearea sa în 2017, Polonia digitală a identificat subiecte cu implicații profunde pentru economie, cu un accent special pe inteligența artificială (IA), FinTech, e-sănătate, blockchain și cloud computing, printre altele. Grupurile conforme ale fundației (conduse de întreprinderi, asociate inițiativei) sprijină, de asemenea, dezvoltarea de sesiuni de formare și de resurse cu scopul de a facilita tranziția digitală prin perfecționarea durabilă a forței de muncă și a cetățenilor. Aceste acțiuni urmăresc, în mare parte, să poziționeze Polonia ca lider în C &D(cercetare și dezvoltare) și în inovare și să evidențieze potențialul acesteia la nivel european și mondial. Polonia digitală oferă o platformă de inovare deschisă, care conectează inovatorii și întreprinderile nou-înființate cu unele dintre cele mai mari corporații din regiunea Europei Centrale și de Est. Platforma oferă, de asemenea, hackathon, provocări și competiții pe tot parcursul anului.

De asemenea, Polonia digitală oferă informații cu privire la tendințele digitale din întreaga lume, precum și rapoarte privind stadiul tehnologiilor-cheie, cum ar fi IA sau 5G, și potențialii contribuitori la dezvoltarea acesteia în Polonia. Rapoartele se concentrează asupra anumitor sectoare industriale și economice și asupra nivelului lor de adoptare și adoptare a tehnologiilor avansate, unele dintre acestea examinând situația și la nivel local și regional. Inițiativa „AI Poland” a fundației vizează ecosistemul IA polonez la un nivel mai larg, oferind sprijin organizațiilor poloneze și internaționale și permițând colaborarea dintre acestea în mai multe domenii, cum ar fi cooperarea între întreprinderi, strângerea de fonduri și dezvoltarea de noi inițiative și acțiuni.

Impactul pozitiv al Digital Poland se datorează în mare parte succesului inițiativei în ceea ce privește mobilizarea unei comunități largi de părți interesate: întreprinderile participante au contribuit în mod activ la informarea factorilor de decizie și a cetățenilor cu privire la principalele provocări ale transformării digitale. Alte activități de perfecționare sunt coordonate de organizațiile membre pe baza provocărilor identificate. Rezultatele inițiativei sunt bine documentate – Polonia digitală a participat la elaborarea a peste 20 de rapoarte pe o gamă largă de subiecte pe teme precum tehnologiile emergente și transformarea digitală. În plus, aproximativ 20 de proiecte surori pe diferite teme sunt coordonate de rețeaua de întreprinderi membre. Polonia digitală este scalabilă, acțiunile întreprinse de fundație crescând în mod constant ca domeniu de aplicare și impact de la începutul său, în 2017. Site-ul web al Digital Poland este ușor de utilizat și contribuie la o experiență accesibilă a utilizatorilor: este disponibil atât în limba engleză, cât și în limba polonă și include o interfață ușor de utilizat.

Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

31/12/2016T23:00:00
Când se termină

31/12/2016T23:10:00
Zonă Georgrafică​

Poland
Categorie
Grup țintă

Cele mai noi Bune Practici