Bune Practici

programul eHandwierk – Luxemburg

În 2018, Camera de artizanat și comerț din Luxemburg a lansat programul „eHandwierk” dedicat transformării digitale a industriei meșteșugărești. Creat în cadrul Pakt Pro Artisanat, acest serviciu oferă orientări și orientări concrete întreprinderilor cu privire la evoluțiile digitale. „eHandwierk” își propune să sensibilizeze întreprinderile cu privire la provocările digitalizării, să le pună în legătură cu actori specializați în acest domeniu, să le încurajeze să preia conducerea și să le sprijine în tranziția lor către digitalizare.

Context și obiective

Programul urmărește să promoveze și să sprijine transformarea digitală a unui sector mai degrabă tradițional și să încurajeze proprietarii de întreprinderi mici să înceapă digitalizarea întreprinderilor lor. Obiectivul este de a avea un sector al meșteșugurilor modern, inovator și favorabil clienților în Luxemburg.

Acest proiect oferă o gamă largă de servicii și sprijin, pentru a ajunge la un număr cât mai mare de întreprinderi și pentru a oferi competențe digitale forței de muncă. Sesiunile de informare se desfășoară de la îndrumare digitală individuală la evenimente la scară mică, cum ar fi ateliere și conferințe la scară mai largă. Oferta este completată de materiale scrise și video, precum și de un instrument de autoevaluare.

De ce este aceasta o bună practică?

„eHandwierk” se axează pe o abordare inter pares, prezentând proprietarii de întreprinderi care și-au digitalizat cu succes întreprinderea sau procesele acesteia.

Acest lucru le permite altor antreprenori să învețe direct de la colegii lor, într-o limbă pe care o înțeleg, punând accentul pe interesul cel mai mare pentru ei (cum ar fi costul real, implicarea directorului general, satisfacția personalului etc.). În cursul fiecărei consultări se oferă consiliere cu privire la sprijinul financiar și la eventualii parteneri. Un site web completează oferta de informații și oferă o listă de întrebări și răspunsuri cu privire la procesul de digitalizare, fie că este vorba de marketingul electronic, de biroul informatizat, de colaborarea digitală, de securitatea datelor sau de finanțare. Programul oferă, de asemenea, ateliere pe diverse teme legate de digitalizare, precum și un instrument de autoevaluare care să le permită întreprinderilor să își evalueze maturitatea digitală.

De la lansarea programului în 2018, aproape 500 de întreprinderi au beneficiat de o consultare la fața locului cu privire la transformarea lor digitală. Peste 1.000 de IMM-uri au beneficiat de linia noastră de asistență telefonică digitală (consultări prin e-mail și telefon) și au existat peste 3.500 de participanți la evenimentele (conferințe, ateliere și webinare) organizate în cadrul acestei inițiative. Un sondaj realizat o dată la doi ani în sectorul artizanatului luxemburghez și care a primit peste 1.000 de răspunsuri arată o îmbunătățire semnificativă a maturității digitale a sectorului în perioada 2017-2021. Există o utilizare semnificativă a instrumentelor digitale în toate domeniile: procesele interne, producția, comunicarea internă și externă, precum și securitatea cibernetică.

Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

31/12/2017T23:00:00
Când se termină

31/12/2017T23:05:00
Zonă Georgrafică​

Luxembourg
Categorie
Grup țintă

Cele mai noi Bune Practici