Bune Practici

Provocarea Sied – Soluții inovatoare pentru educația digitală

Sied este un program al FOUNDAȚIEI NTT DATA și al Fundației Botín, menit să stimuleze inițiativele care contribuie la reducerea decalajului digital. Aceasta se adresează fundațiilor sau asociațiilor non-profit.

Scopul este de a concepe și de a pune în aplicare în comun soluții care, prin dezvoltarea competențelor digitale, să prevină deșerția școlară, să ofere instrumente de îmbunătățire a capacității de inserție profesională a grupurilor vulnerabile și să încurajeze utilizarea tehnologiilor informației pentru a îmbunătăți calitatea vieții.

Ce reprezintă?

Este un program online în proporție de 100 %, în cadrul căruia participanții vor crea sinergii și își vor uni forțele pentru a genera proiecte mai viabile, mai durabile și cu impact social. Aceștia vor primi ateliere și mentori din partea experților în inovare socială, conduse de NTT DATA FOUNDATION și Fundația Botín, prin metodologii de colaborare și demarare simplificată, pentru conceperea proiectelor lor.

Programul cuprinde:

  1. Echipă de formatori care sunt experți în metodologii de inovare socială și mentori pentru a oferi asistență personalizată proiectelor care apar în acest proces.
  2. Accesul la un ecosistem de lucru și la o rețea de contacte.
  3. Seminare online în format de adunare pentru monitorizare, îndoieli și întrebări.
  4. Vizibilitatea entității și a proiectului.
  5. Formațiuni pilulare care să le permită participanților să achiziționeze instrumente ale metodologiei (inovare socială, demarare colaborativă și simplă).

Proiectele selectate vor primi capital inițial și sprijin permanent în valoare de 8,000 EUR din partea unei echipe de experți multidisciplinari pentru lansarea proiectului.

Ce căutați?

Inițiative inovatoare ale organizațiilor non-profit care promovează utilizarea tehnologiilor în domeniul educației pentru a reduce decalajul digital și a stimula creșterea economică în America Latină. Inițiative care vizează:
  • Reducerea decalajului digital: Să propună noi modalități de a oferi instrumente digitale tuturor sectoarelor societății.
  • Reducerea părăsirii timpurii a școlii: Motivarea tinerilor să continue să studieze, prin modele mai participative și mai flexibile, bazate pe interacțiune, autonomie și dezvoltarea competențelor digitale practice.
  • Promovarea inovării în educație: Să propună noi metodologii educaționale, care să implice familia, instituțiile de învățământ și comunitatea.
  • Promovarea formării digitale pentru profesori: Acestea ar trebui să includă modalități de implicare a cadrelor didactice, astfel încât acestea să fie primele care conduc digitalizarea. Să integreze noi modalități de predare care să motiveze cu adevărat.

Ce tip de inițiative căutăm?

Cine poate participa?

Fundații, asociații sau organizații non-profit din Argentina, Brazilia, Chile, Columbia, Spania (prezente în LATAM), Mexic sau Peru.
Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

26/10/2023T00:00:00
Când se termină

27/10/2023T00:00:00
Zonă Georgrafică​

Spain
Categorie
Grup țintă

Cele mai noi Bune Practici