Bune Practici

Repsol Data School – Spania

Repsol Data School este școala de date ca parte a programului Repsol de digitalizare al Repsol. Acesta a fost creat ca unprogram de creștere a câștigurilor, care îmbunătățește cunoștințele și competențele analitice ale angajaților, de la recalificare, dobândirea de noi competențe la perfecționare și îmbunătățirea competențelor digitale existente.

Trei niveluri de învățare

Conținutul este construit atât de experți interni, cât și externi, ceea ce permite întreprinderii să fie pe deplin la curent cu cele mai recente tendințe în materie de digitalizare și oferă un beneficiu direct cetățenilor, prin furnizarea de cunoștințe direct aplicabile locurilor lor de muncă, precum și prin reciclarea în noi domenii care sunt din ce în ce mai solicitate în lumea muncii. Formarea este împărțită în trei niveluri diferite de învățare.

  • La primul nivel, programul Data4Everyone oferă un set de cursuri de scurtă durată, deschise tuturor angajaților și disponibile pe platforma noastră de învățare în ziua de lucru, ca punct de plecare pentru extinderea cunoștințelor cu privire la aplicarea practică a datelor. Peste 2000 de angajați au urmat deja cursuri la acest nivel.
  • La un al doilea nivel, cu obiectivul ambițios de a ajunge la peste 800 de oameni de știință în domeniul datelor cetățenești până în 2023, diploma de master Data4Business a fost concepută cu ISDI, cu o durată de aproximativ 100 de ore, în cadrul căreia studenții dobândesc competențe analitice care le permit să exploateze mai bine datele în mediul lor, abordând teme precum statisticile aplicate analizei datelor, modelelor fizice, volumelor mari de date sau importanța guvernanței datelor (legislație și reglementări).
  • La un al treilea nivel de formare, care vizează îmbunătățirea cunoștințelor persoanelor cu mai multe cunoștințe (de exemplu, cercetătorul în domeniul datelor), se oferă formare suplimentară pentru un profil mai specializat, împreună cu o comunitate de date cu peste 1400 de persoane care permite interacțiunea, soluționarea problemelor etc.

De ce este aceasta o bună practică?

De la începutul călătoriei Repsol către transformarea digitală în 2017, unul dintre obiectivele sale a fost întotdeauna acela de a putea obține informații maxime din date, transformându-le într-o sursă de valoare pentru toate domeniile întreprinderii și transformând-o într-un element esențial în îndeplinirea obiectivelor noastre strategice. Acest angajament constă în realizarea unei schimbări de cultură bazate pe date (bazate pe date), care contribuie în mod semnificativ la îmbunătățirea și stimularea transformării digitale a întreprinderilor Repsol și în care volumele mari de date joacă un rol definitiv în dezvoltarea de modele și algoritmi analitici care ne ajută să luăm decizii pe calea noastră către tranziția energetică și către obiectivul de a fi o întreprindere cu emisii nete zero în 2050.

Datorită acestui program, care explorează și analizează posibilitățile oferite de date și de inteligența artificială în întreprinderile și în domeniile corporatiste ale întreprinderii, Repsol are profesioniști cu un grad mai ridicat de specializare în materie de date, care își pot aplica întreaga valoare în activitatea lor de zi cu zi, pot lua decizii pe baza acestuia și pot îmbunătăți eficiența în numeroase privințe. Experiența de formare a ISDI la nivelurile Citizen Data Scientist (nivelurile 2 și 3) a fost, de asemenea, esențială pentru concretizarea diplomei de master Data4Business Mini-Master.

Acest program prevede un impact pozitiv în 2022 de 800 milioane EUR, cu peste 400 de inițiative digitale în curs de desfășurare și cu implicarea a peste 1200 de profesioniști, dintre care peste 60 % au legătură cu lumea datelor. Până în prezent, peste 2,000 de angajați au fost deja formați la Repsol Data School. Acest impact este deja evident în schimbarea culturală generată de angajați. Și este, de asemenea, vizibilă în Planul de transformare digitală, nu numai prin descoperirea unor noi procese, ci și prin noi capacități analitice aplicate zilnic de către angajați.

Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

05/12/2023T00:00:00
Când se termină

05/12/2024T00:00:00
Zonă Georgrafică​

Spain
Categorie
Grup țintă

Cele mai noi Bune Practici