Bune Practici

Săptămâna tematică digitală – TRADUCERE

Săptămâna tematică digitală este o inițiativă lansată de Ministerul Resurselor Umane din Ungaria în 2016, care promovează utilizarea responsabilă a tehnologiei în educație și încurajează dezvoltarea competențelor digitale pentru studenți și profesori. Inițiativa urmărește, de asemenea, să dezvolte și să disemineze abordări inovatoare în pedagogia digitală în cadrul sistemului public de învățământ și să extindă competențele digitale și activitățile de alfabetizare digitală la alte discipline decât tehnologia informației (IT). Vizând școlile, profesorii, elevii, educatorii și părțile interesate din sistemul de învățământ public maghiar, Săptămâna tematică digitală reunește peste 5,000 de profesori și până la 130,000 de elevi timp de o săptămână, realizând aproximativ 2,000 de proiecte pedagogice digitale în fiecare an.

Săptămâna tematică digitală oferă cadrelor didactice și studenților ocazia de a-și dezvolta și îmbunătăți competențele digitale prin participarea la o varietate de proiecte diverse și creative pe diferite teme legate de utilizarea tehnologiei digitale în educație. Printre proiectele pedagogice realizate pe parcursul inițiativei se numără: dezvoltarea de activități pentru elevii cu nevoi speciale, inițiative de încurajare a cooperării dintre profesori prin proiecte de colaborare sau schimbul de cunoștințe cu privire la aspecte precum securitatea digitală și siguranța online pentru copii, printre altele. Informațiile generale și rezultatele proiectelor sunt documentate pe larg într-o bază de cunoștințe pentru a servi drept sursă de inspirație și sursă de idei pentru activitățile în materie de competențe digitale într-un context educațional. Activitățile pot fi, de asemenea, reproduse direct, în funcție de grupul sau de contextul lor țintă.

Săptămâna tematică digitală oferă o gamă largă de resurse educaționale digitale pentru a sprijini profesorii și elevii, cu un accent special pe facilitarea educației și învățării la distanță în afara sălii de clasă. În baza de date de resurse a proiectului, cadrele didactice pot accesa mai multe instrumente, instrucțiuni și orientări pentru predarea online la distanță (sfaturi privind organizarea sălilor de clasă sau activități care stimulează colaborarea online și utilizarea platformelor și a instrumentelor digitale). Asistența pedagogică sub formă de pachete de proiecte, programe de învățare și bune practici pentru promovarea competențelor digitale de la o vârstă fragedă este, de asemenea, disponibilă prin intermediul bazei de date de cunoștințe a proiectului. Baza de date conține, de asemenea, sute de resurse destinate studenților și cursanților, cum ar fi manuale, materiale didactice, webinare și tutoriale video care să vină în completarea educației digitale.

De la lansarea sa, Săptămâna tematică digitală a reușit să stimuleze dezvoltarea unei baze mai largi de cunoștințe la nivel național și să îmbunătățească integrarea tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) în procesul de predare și învățare. Până în 2019, au fost puse în aplicare peste 3,000 de proiecte, care au ajuns la aproape 8,000 de profesori și 135,000 de elevi. Având în vedere că a ajuns la 10 % dintre elevi până în prezent, Săptămâna temei digitale oferă spațiu pentru scalabilitate și reproductibilitate. Inițiativa este sustenabilă prin finanțare publică garantată și reprezintă în prezent cel mai mare eveniment pedagogic digital din Ungaria.

Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

24/11/2023T00:00:00
Când se termină

22/11/2024T00:00:00
Zonă Georgrafică​

România
Categorie
Grup țintă

Cele mai noi Bune Practici