Studiile de informare ale școlii de vară Kabinet și Biblioteca Universității Masaryk din Brno sunt organizate anual, în luna iunie. Este vorba despre o reuniune periodică a studenților, profesorilor și experților la sfârșitul semestrului de primăvară. În 2018, cele patru teme principale au fost: spații creative, timpuri postfactuale și știri false, informații arhitecturale, spațiu și tehnologii publice și inteligență artificială.
Bibliotecile publice, cu rețeaua lor densă încă din memorie, servesc drept loc pentru dezvoltarea educației comunitare, a educației civice și a incluziunii sociale. În prezent, bibliotecile îndeplinesc nu numai funcții de adunare, ci și, mai presus de toate, funcții organizaționale, de comunicare, educaționale și curatoriale. Prin urmare, acestea constituie o infrastructură naturală pentru educația non-formală. Astfel, într-o bibliotecă modernă, publicul larg ar trebui să poată întâlni nu numai cărți, ci și alte surse și tehnologii de informare.
În școala de vară, participanților li s-a prezentat imprimarea 3D și utilizarea acesteia la domiciliu și în mediul școlar, precum și robotul Ozobot. Robotica în acest sens nu este obiectivul principal al educației, ci un mijloc de dezvoltare a competențelor necesare pentru secolul 21. Acestea includ gândirea computațională și alte competențe non-tehnice. În cadrul unei prelegeri, robotul Ozobot a fost prezentat participanților, și i s-au explicat posibilitățile de programare și utilizarea sa la școală. Conferința a fost urmată de un atelier în cursul căruia participanții au testat ce putea Ozobot și cum să îl controleze fără un calculator, utilizând coduri Ozo color. Pentru a aborda aceste aspecte, au fost selectate roluri atât pentru activitățile de sine stătătoare, cât și de grup. Activitățile s-au axat nu numai pe programare, ci și pe înțelegerea problemei, pe conceperea de soluții, pe punerea în aplicare, pe verificare și, eventual, pe îmbunătățirea acestui robot.